Dejan Bodiroga / -FOTO: EUROHOOPS
16/06/2024 u 16:53 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet timova konkurišu za četiri mjesta u Evroligi naredne sezone

Odluka u utorak poslije borda elitnog takmičenja

Evroliga kao najprestižnije evropsko takmičenje održaće dvodnevni sastanak na kojem će se definitivno donijeti bitne odluke. 

Prije samo nekoliko dana rukovodstvo takmičenja donijelo je odluku da će i narednih 15 godina dosadašnji akcionari Evrolige ostati na broju 13, te da značajnijih promjena u smislu višegodišnjih licenci neće biti, barem za te klubove u čijem vlasništvu se nalazi takmičenje. 

Anadolu Efes, Fenerbahče, Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Emporio Armani, Bajern, Asvel i CSKA – to su klubovi akcioniari, a o tome kako će Evroliga izgledati naredne sezone odlučuju upravo oni.

Što se tiče Albe, Partizana i Crvene zvezde oni će 2026. godine moći da konkurišu za trogodišnje ugovore, ili B licence, o čemu je već ranije bilo priče što je potvrdio Dejan Bodiroga.

I naredne sezone u eliti će takmičiti 18 klubova, tako da u formatu takmičenja neće biti promjena.

Ponedeljak i utorak dani su kada će bord donijeti odluku o tome koji timovi će dobiti pravo nastupa. 

Kako su već prenijeli brojni mediji, Crvena zvezda i Partizan spremni su platiti iznos neophodan za mjesto u Evroligi, ali za četiri mjesta osim beogradskih vječitih bore se upravo berlinska Alba, Virtus iz Bologne i Valensija

Bitno je da spomenuti da je Virtus obnovio ugovor sa glavnim sponzorom “Segafredo”, iako je kompanija prethodno zvaničnim saopštenjem za javnost iznijela informacije prema kojima imaju druge planove u smislu trošenja budžeta na finansije. 

Kako za sada stvari stoje, Segafredo će stajati u imenu Virtusa i naredne godine. 

Tim iz glavnog grada Njemačke navodno ne želi da plati milion eura koliko je neophodno za mjesto u Evroligi, a Valensijia se već duže vrijeme karakteriše kao tim koji neće biti tu u sezoni 2024/2025. godine.

Mnogo pitanja, a tako malo odgovora, barem za sada. 

Sve bi trebalo da bude kristalno jasno već u utorak po završetku sastanka borda kojim će Evroliga i konačno imati spisak od 18 timova za narednu sezonu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 06:14