Тешко је проћи поред Шпанкиња: Милица Јовановић / - фото: FIBA.BASKETBALL
22/06/2021 u 00:17 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Изгубљене лопте водиле у фрустрацију

Јовановић: Нисмо биле смирене. Шпанија је Шпанија. Морамо научити из овога

Знало се да кошаркашице Црне Горе тешко могу поновити домете са претходних наступа на шампионатима Старог континента и изборити мјесто међу осам најбољих, поготово када им се на путу нашла Шпанија.

Побједа над двоструким узастопним шампионкама Европе, са базом од свега 20 професионалних кошаркашица, била је немогућа мисија.

Ипак, репрезентативке Црне Горе су показале да су велики борци и да им пораз тешко пада, што се видјело након дуела са „фуријом” у осмини финала (51:78).

Разлика у квалитету – невољно је морала након утакмице да призна Милица Јовановић.

Елегантни центар „црвених” потом је наставила:

Чињеница да смо играле на њиховом терену, пред великим бројем навијача, сигурно нам је отежала посао, али није изговор за убједљив пораз. Велики број изгубљених лопти, који се понављао из утакмице у утакмицу, није нам дозволио да направимо нешто више. Све то води у фрустрације. То нисмо успјеле да исконтролишемо. Нисмо успјеле да одиграмо смирено до краја. Шта је ту је, ипак је то Шпанија, иако смо свим срцем жељеле побједу.

Милица је сумирала учињено на Евробаскету.

Имале смо веома јаку групу, једино можда та Грчка, коју смо успјеле да побиједимо у првом колу, не спада  у сам крем европске кошарке. Италија је веома јака, Србија и Шпанија кандидати за трофеј. Када се све сабере, можемо бити задовољне. Бориле смо се, показале да можемо и са малим фондом играчица. Ко год да је ушао са клупе, дао је допринос. Мислим да ће ово искуство значити млађим играчицама, њиховим тренерима и свима нама. Видјеће како треба да се ради. Можемо доста поука да извучемо из свега овога – закључила је Милица Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 18:39