Geršon Jabusele / -FOTO: EVROLIGA
28/04/2023 u 14:51 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jabusele: Izvinjavam se Partizanu, Egzumu, navijačima...

Francuskog košarkaša čeka drastična kazna

Košarkaški meč između Reala i Partizana i definitivno je tema broj jedan u sportskim krugovima. Dok se čeka zvanična reakcija Evrolige, igrači koji su učestvovali u tuči putem društvenih mreža se izvinjavaju za sve što se desilo u Madridu, a jedan od njih je i Geršon Jabusele. Francuz je udario i bacio na pod Dantea Egzuma, kojeg je tom prilikom i ozbiljnije povrijedio.

-Duboko se kajem zbog svog ponašanja na sinoćnoj utakmici. Košarka podrazumijeva sportsko ponašanje i prijateljstvo. Moje iskreno izvinjenje Partizanu, klubu sa kojima smo uvijek imali sjajan odnos, Danteu Egzumu i njegovoj porodici, mojim saigračima i svim navijačima - napisao je Jabusele na Instagramu.

Inače, događaj iz Madrida spada u kategoriju teških prekršaja, a kazne za ovakbe postupke utvrđene su članom 28 pravilnika elitnog takmičenja. To se odnosi na fizičke napade na člana sudijske ekipe ili druge učesnike, navijače… Kazne za ovakve slučajeve su od 30 do 280 hiljada eura, a moguća je i zabrana pristupa arenama i takmičenjima Evrolige od jedne do četiri godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:06