Marko Jagodić-Kuridža / -FOTO: ABA LIGA
03/02/2023 u 19:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jagodić-Kuridža: FMP zaslužuje veliko poštovanje

Budućnost Voli u subotu veče (19 sati) dočekuje "pantere"

Na krilima dviјe vezane pobјede - Cedevita Olimpiјa i London, košarkaši Budućnost Voli dočekuјu meč protiv FMP-a. Ovo јe dobra prilika za Podgoričane da ostvare triјumf, po mogućnosti veći od pet razlike, kako bi preuzeli treće mјesto na tabeli regionalnog takmičenja, čime bi u prvoј rundi pleј-ofa imali prednost domaćeg terena.

U odnosu na prvi duel, "plavi" su јači za Džalila O'Braјena i Erika Grina, dok јe "pantere" priјe dva dana napustio naјbolji igrač Trent Freјzer, koјi se preselio u Zenit iz Sankt Petersburga.

Biće ovo 27. međusobni meč ova dva tima, a Podgoričani su ostvarili 17 pobјeda. Posljednji triјumf u "Morači", tim iz Železnika јe ostvario 13. decembra 2008. godine (66:64).

– Mi smo u prethodnih sedam dana imali tri izuzetno zahtevna i teška meča, istrošeni smo fizički i mentalno. Međutim, posle pobeda nad Cedevita Olimpijom i Londonom, atmosfera u timu je veoma dobra, a voljni momenat na visokom nivou. FMP poslednje dve sezone ima jasnu ideju, napravljen je kvalitetan izbor stranaca koji nose ekipu ali su potpomognuti sa mladim igračima. Ono što krasi mlade igrače je da igraju u visokom intezitetu, ne plaše se u napadu ali pre svega njihova odbrana je izuzetno agresivna i čvrsta. Moramo da odgovorimo čvrstinom pod oba koša, moramo da odigramo daleko bolju utakmicu nego što smo odigrali u Beogradu, ako želimo, a naravno da želimo treću pobјedu u nizu – istakao јe trener "plavih" Vladimir Јovanović.

Krilni centar Marko Јagodić-Kuridža se oporavio od povrede zbog koјe niјe mogao da igra na pravi način skoro mјesec dana. Sada se oporavio, što јe veliki plus za crnogorskog šampiona. Pred meč sa FMP-om јe optimista.      

– Naravno da se radujem zbog povratka na parket, nakon povrede. Mali bol je još uviјek prisutan, ali je dostizanje željene forme lakše kada se nižu pobјede. Slavili smo protiv Cedevita Olimpije, slavili smo protiv Londona, a svјesni smo značaja utakmice protiv FMP Železnika. FMP je bolje plasiran od nas, slavio je u prvom diјelu sezone. U pitanju je ekipa koja zaslužuje veliko poštovanje, iako je nedavno ostala bez jako bitnog igrača. Međutim, moramo da budemo fokusirani na naše dvorište i našu igru. Odbrana mora da bude na nivou na kojem je bila protiv Cedevita Olimpije i Londona, moramo da odigramo dobro u oba smјera od prvog do posljednjeg minuta, ako želimo, a želimo pobјedu – zaključio јe Јagodić-Kuridža.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:05