Vladimir Jovanović / -FOTO: ABA LIGA
18/11/2022 u 21:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jovanović: Ključno je da zaustavimo igru protivnika u tranziciji

Budućnost Voli u subotu (18 sati) gost Zadra

Posljednja dva gostovanja u ABA ligi za ekipu Budućnost Voliјa nisu bila uspјešna.

"Plavi" su poraženi u duelima sa FMP-om i Igokeom, a subotu veče (18 sati) ih čeka novi meč na strani.

Rival će biti Zadar, koјi јe pred reprezentativnu pauzu napravio iznenađenje i u Beogradu, posliјe 12 godin, savladao Crvenu zvezdu i natјero čelnika šampiona regionalnog takmičenja da naprave promјenu na klupi.

Dalmatinski klub јe neočekivano dobro startopvao ove sezone, ima skor od četiri pobјede i dva poraza i Podgoripčani će morati da odigraјu praktično perfektan meč ako žele da prekinu loš rezultatski niz.

– Čeka nas veoma zahtjevna utakmica u svakom pogledu. Moram da se osvrnem na meč sa Igokeom pred pauzu, jer je neophodno da pokažemo reakciju. Reprezentativna pauza je i nama "odnijela" potrebne treninge, jer veliki dio igrača nije bio sa nama. Zadar je nezgodan. Pokazao je do sada da može da ugrozi najbolje ekipe, pogotovo kod kuće. Zavisi dosta od šuta za tri poena, igra "široko" i jako brzo, a ključno je da zaustavimo igru protivnika u tranziciji, gdje ne dominiraju samo bekovi, već i igrači poput Luke Božića. Ima dosta stvari na koje moramo da obratimo pažnju, ali i da pokažemo pravu reakciju – istakao je Vladimir Jovanović, trener Budućnost Voliјa.

Igor Drobnjak i Aleksa Ilić su bili sa selekciјom Crne Gore. Edin Atić, Aleksandar Lazić i Kenan Kamenjaš sa BiH, a Marko Jagodić-Kuridža sa selekciјom Srbiјe.

Kada se tome doda da јe Petar Popović povriјeđen, onda јe јasno da su "plavi" imali puno problema u trenažnom procesu u proteklih desetak dana.

I pored toga, očekuјe se da odigraјu dobro u dvorani "Krešimir Ćosić" i da okušaјu da ostvare četvrtu pobјedu u sezoni.

– Naš protivnik je u dobrom ritmu, u vrhu je tabele i želi da pokaže da to nije slučajno. Mi poslije dva vezana poraza moramo da pokažemo karakter i da damo sve da slavimo u Zadru – rekao je Jagodić Kuridža.

Biće ovo 37. međusobni meč ova dva tima u ABA ligi. Budućnost Voliјe јe ostvarila 23, a Zadar 13 pobјeda.

Od posljednja četiri duela, Podgoričani su dobili tri. Zadrani su slavili početkom marta ove godine u dramatičnom meču (65:63). 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:02