Vlade Jovanović / -FOTO: ABA LIGA
10/10/2022 u 20:51 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jovanović: Primili smo trojku u nezgodnom momentu i nismo do kraja utakmice uspjeli da nađemo prave šuteve

Budućnost Voli poražena od Zvezde

Vladimir Jovanović, trener Budućnosti Volio nije želeo previše o suđenju nakon poraza u derbiju ABA lige od Crvene zvezde u Beogradu (65:69).

Nakon lošeg starta Budućnost je u finišu imala i prednost i mogućnost da prelomi meč na svoju stranu ali su je ispustili.

Podgoričani su se vratili iz rezultatskog minusa kad su ubrzali igru, te zaigrali sa niskom petorkom. Na kraju ipak Zvezda je bila sigurnija u penal završnici.

– Bila je izuzetna takmičarska utakmica. Trener Vlada i ja tražimo formu kroz ove utakmice zbog svih problema koje smo imali, kao i većina timovi u Evropi. Mi smo opet igrati na momente. Imali smo prazne minute i Zvezda je to znalački iskoristila posebno na lou postu. Na otvaranju utakmice gdje su nam napravili veliki problem što se tiče lou post igre i samog skoka. Odlijepili su se na 10 razlike ali smo našli način da se vratimo i dovedemo meč u neizvjesnu završnicu. Primili smo trojku u nezgodnom momentu i nismo do kraja utakmice uspjeli da nađemo prave šuteve. Ne ulazim u to jeste ili nije bio faul, ali je sviran Kuridži u napadu. Jednostavno to je bio momenat gdje smo mogli da okrenemo utakmicu na drugu stranu. Okrećemo se sad prema Hamburgu, imamo dan da se pripremimo – rekao je Jovanović.

U timu Budućnosti se osjetio nedostatak mečeva.

–Ne bi pripreme trajala mesec i po ili dva da može da se spremi za 15 dana koliko smo mi imali. Ovo nam je praktično četvrta utakmica u ovom sastavu. To je jako malo jer ljudi imaju već po devet deset utakmica u predsezoni. Napomenuo bih drugu stvar. Zvezda igra jako agresivno uz puno kontakta neiznuđeno ali mi svakako padnemo fizički. Momci koji su bili sa nama su prošli pripreme pa znaju šta ih očekuje. Momci koji su došli iz raznih takmičenja i sistema i nema svako minutažu i oni se još traže jer su ispali iz ritma. Forma im nije stalna i oscilira. Imamo problem i nećemo ga skoro riješiti.

Upitan je o prekidu meča i tenzijama koje su bile prisutne tokom derbija je rekao: 

– Rijetko pričam o suđenje skoro nikad, tako ne bih ulazio u detalje. Da li je bilo dizanja tenzija ili ne. Što se tiče prekida to su nova pravila. Nisam se uplitao u to da li je trebalo da se prekine. Tenzije su meni normalne, problem je sa igračima da se prilagode na ABA ligu, igra se čvrsto uz dosta kontakta i igrači koji čak dođu i iz jačih liga se teško aklimatizuju. Nebitno da li ste prvi, a igrate protiv 13 teško se jer su svi mečevi čvrsti – zaključio je Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 11:00