Sa posljednje Skupštine KSCG / -FOTO: KSCG
28/09/2023 u 21:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović: Želim da se u što kraćem roku obezbijede odgovarajući uslovi za rad svih struktura KSCG

Predsjednik Skupštine KSCG reagovao na novo saopštenje Nikole Pekovića

Na novo reagovanje Nikole Pekovića, predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore, koji je Radoslava Jovanovića optužio da obmanjuje javnost i da zbog pritiska, ličnih razloga ili opstrukcija ne želi da Skupštinu KSCG, reagovao je Jovanović.

"Ovom prilikom neću ponovo opisivati slijed događaja u vezi izbora organa Košarkaškog saveza Crne Gore, jer sam to uradio u prethodnom obraćanju  javnosti. Povodom konstatacije da nisam komentarisao zahtjev za sazivanje Vanredne sjednice skupštine od 19.06.2023.godine, istakao bih da sam  blagovremeno  dostavio Predsjedniku  KSCG i Generalnom sekretaru KSCG, zahtjev broj 140 od 19.06.2023.godine, radi pripreme odgovarajućeg materijala za zakazivanje i održavanje Vanredne  sjednice skupštine, u skladu sa  zakonom i Statutom KSCG. Po ovom zahtjevu nije  postupljeno i nije dostavljen materijal za  Vanrednu sjednicu skupštine", ističe Jovanović.

Dalje ističe da mu je nakon završenog Svjetskog prvenstva, dostavljen novi zahtjev za zakazivanje Vanredne sjednice skupštine KSCG,  dana 15.09.2023. godine.

"Tim povodom  zakazao sam sastanak za dan 21. 09.2023. godine u 11 časova u prostorijama KSCG, ostavljajući pri tom razuman rok da se za buduću sjednicu pripremi  odgovarajući  materijal. Zaključci sa tog sastanka, dostavljeni Predsjedniku KSCG, a u vezi zakazivanje Vanredne sjednice skupštine, su:

*Termin održavanja sjednice Vanredne skupštine KSCG će se utvrditi na predlog Predsjednika KSCG

*15 klubova – članova Skupštine KSCG traži konkretne predloge za članove budućeg Upravnog odbora KSCG, kako bi na nivou klubskih organa donijeli odluku o eventualnom glasanju za predložene članove.

Iz Zaključaka jasno proizilazi da materijal za skupštinu treba da sadrži konkretne predloge Predsjednika KSCG sa  imenima  lica koja će biti u organima KSCG. Ovom prilikom obavještavam javnost da je novi termin sastanka za pripremu Vanredne sjednice skupštine planiran  za 3.10.2023.godine (utorak). Želim da se u što kraćem roku obezbijede odgovarajući uslovi za rad svih struktura KSCG i da  novinarske stupce ubuduće  punimo uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni", zaključuje Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:04