Učesnice završnog turnira u Bemaks areni / -FOTO: KSCG
02/05/2023 u 09:34 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Juniorke Podgorice osvojile titulu šampiona

U finalu su Podgoričanke slavile protiv Dečića 76:43, treće mjesto osvojila Trebjesa a četvrto Tara Basket

Košarkašice Podgorice šampionke su Crne Gore u konkurenciji juniorki.

Podgoričanke su osvojile trofej na završnom turniru u Bemaks Areni.

U finalu su slavile protiv Dečića 76:43, čime su potvrdile dominaciju koju su imale čitave sezone.

Tri igračice Podgorice bile su dvocifrene – Janja Dragišić postigla je 16, dok su Marija Baošić i Atina Radević dodale po 15. U strijelce su se upisale još Bulajić 9, Vukčević 6, Šćepanović 4, Zuber 3, Vujošević, Bojičić, Milošević i Bigović po 2. Kod Dečića Vrcan i Nišavić postigle su po 9, Stjepčević i Rakočević po 6, Radulović, Praščević po 4, Micaković i Kovačević po 2, Lašić 1.

Treće mjesto osvojila je Trebjesa, koja se tako okitila bronzom u debitantskoj sezoni. Trebjesa je u utakmici za treće mjesto savladala Tara Basket 66:35.

U ekipi iz Kolašina raspoložena je bila samo Nikolina Rakočević 25, a u strijelce su se upisale još Šćepanović 4, Nedić, Šuković, Rakočević po 2.

U timu Trebjese najefikasnija bila je Kasalica sa 17, Mijušković je dodala 16, a u strijelce su se upisale Mandić 7, Rondović 6, Jovović 5, Radišić i Andrić po 4, Brković 3, Dubljević i Doknić po 2.

Pehar kapitenki Podgorice Mariji Baošić uručila je Mirjana Sekulić, komesar takmičenja, zlatne medalje podijelila je Maja Milutinović, nekadašnja reprezentativka, a sada komesar mini basketa i Južne regije.

Srebrne medalje igračicama Dečića uručila je Ksenija Šćepanović, dok je njena drugarica iz Budućnost Bemaxa Marija Leković predala bronzana odličja…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:39