Kadeti Crne Gore / -FOTO: KSCG
13/08/2024 u 13:42 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kadeti ubjedljivi protiv Luksemburga

U bitnom meču za prolaz Crna Gora odigrala sjajno

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je danas Luksemburg 84:52 u posljednjem kolu grupne faze B prvenstva Evrope u Skoplju.

Crna Gora sada je lider B grupe sa učinkom 4-1, a konačan rasplet biće poznat nakon današnjih mečeva Kipar - Češka i Island - Holandija, jer se može desiti da tri selekcije imaju identičan skor.

U bitnom meču za prolaz Crna Gora je odigrala sjajno, a Luksemburg bio ravnopravan samo u prvom poluvremenu, dok je u nastavku meča za 20 minuta igre postigao svega 17 poena, pa su izabranici Demira Kalića lako stigli do ubjedljivog trijumfa.

Luksemburg je u uvodim momentima imao prednost, Crna Gora preokrenula, a na kraju prve dionice vodili smo 22:20. U 13.minutu, poenima sa linije bacanja Marka Popovića, Crna Gora je prvi put imala dvocfreno vođstvo (32:21), dok je na poluvremeno bilo 44:35.

U nastavku je sve bilo u znaku crnogorskih kadeta.

Kako je vrijeme odmicalo razlika je rasla, u 30.minutu bilo je 65:44, da bi na kraju stigli i do +32 (84:52)...

Pet igrača je imalo dvocifren učinak - Miloš Veković ubacio je 11, uz četiri asistencije, po 10 poena dodali su Lazar Bajčeta, Maksim Brnović, Marko Popović i Đorđe Đukanović, koji je osim toga imao i 10 skokova.

Dušan Stanković postigao je osam, a imao i 11 uhvaćenih lopti, Vuk Ivelja osam, Jakša Mićković sedam, Balša Mugoša šest, Vuk Radović četiri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 23:36