Pripreme u Podgorici / -FOTO: KSCG
03/07/2023 u 18:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kadetkinje počele pripreme

Izabranice Petra Stojanovića okupile su se u Podgorici i počele pripreme za šampionat koji će krenuti 10. avgusta

Ženska selekcija do 16 godina i ove godine će pred domaćim navijačima igrati Evropsko prvenstvo B divizije. Izabranice Petra Stojanovića okupile su se u Podgorici i danas će početi pripreme za šampionat koji će krenuti 10. avgusta.

-Iskreno, jedva smo čekali da počnemo. Opet je prvenstvo u našoj zemlji i motiv više da damo maksimum. Generalno i kroz WABA ligu i neke druge turnire, naše djevojke su navikle da igraju pred domaćim navijačima i to neće biti dodatan pritisak. Nadamo se da će biti ispunjene tribine i tako nam dati dodatan vjetar u leđa, da ostavimo srce na terenu, istakao je selektor Stojanović.

Na spisku su: Sanja Akšam (Crvena zvezda), Jelena Bulajić, Marija Dutina, Marija Sekulović, Janja Dragišić (Budućnost Bemaks), Andjela Rakočević, Ksenija Nišavić (Dečić), Vanja Kaludjerović (Lovćen), Andjela Rondović, Anastasija Kasalica, Nađa Dubljević (Trebjesa), Ljube Andrić (Primorje), Maša Praščević, Valentina Vrcan, Katarina Radulović i Mila Kovačević (Sea Stars).

-Dosta igračica je ove godine igralo regionalnu ligu do 17 i do 15 godina, što je lijepo iskustvo za njih. Dosta njih je igralo prošle godine za selekciju do 16 godina, tako da sigurno imamo iskustva. Daćemo sve od sebe, ne želim da košarkašicama namećem pritisak, ali definitivno imamo talentovanu ekipu, koja je prošle godine odradila čitav ovaj ciklus, pa vjerujem da možemo da ostavimo jako lijep utisak,rekao je Petar Stojanović.

Dogovoreno je i osam prijateljskih utakmica - 13. i 14. jula dva meča su planirana sa selekcijom Hrvatske, 20. i 21. rival će biti Bosna i Hercegovine, a 26. 27. i 29. Izrael. Na kraju 4. avgusta je zakazan duel sa Švajcarskom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 03:18