Jedan od najboljih centara Evrolige / -FOTO: EVROLIGA
04/09/2024 u 14:40 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kajl Hajns završio karijeru

Američki centar koji nikada nije igrao u NBA u 16 godina karijere u Evropi nastupao za Veroli, Bamberg, Olimpijakos, CSKA i Olimpiju iz Milana

Američki centar Kajl Hajns odlučio je da završi profesionalnu karijeru. Interesantno je da nikada nije igrao u NBA ligi, a da je u Evropi nastupao 16 sezona i bio jedan od najboljih centara Evrolige svih vremena.

Hajns je karijeru počeo kod Andree Trinkijerija u italijanskom Veroliju, nakon što 2008. godine nije izabran na draftu. U Italiji je proveo dvije sezone, a onda je prešao u njemački Bamberg, sa kojim je osvojio tripletu - Ligu, Kup i Superkup, a bio je MVP njemačkog finala. Potom je prešao u Olimpijakos, sa kojim 2012. i 2013. godine osvojio Evroligu a onda prešao u CSKA. U Moskvi je proveo sedam godina i za to vrijeme šest puta osvojio VTB ligu i dva puta Evroligu. Prije četiri godine je pojačao Olimpiju iz Milana, sa kojom je tri puta osvojio titulu šampiona Italije, a 2021. godine je igrao na fajnl-foru Evrolige. Za najboljeg defanzivca Evrolige je proglašen 2016, 2018. i 2022. godine.

-Nikada nisam mogao da zamislim da će me košarka odvesti ovako daleko. Bilo je ovo nevjerovatno putovanje. Profesionalno sam igrao košarku 16 godina. Sada počinjem novo poglavlje i radujem se tome, rekao je Hajns.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KARL HAJNSEVROLIGA
15. septembar 2024 10:51