Frenk Kaminski / -FOTO: EUROHOOPS
18/08/2023 u 09:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kaminski: Došao sam da se takmičim i pobjeđujem

NBA košarkaš pojačao Partizan

Nekadašnji deveti pik na NBA draftu i igrač Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona, potpisao je jednogodišnji ugovor sa „crno-belima”. U novoj sezoni, nosiće dres sa brojem 44.

Frensis (Frenk) Kaminski III, novi je košarkaš Partizana Mozzart Bet. Deveti pik na NBA draftu iz 2015. godine, rođen je 4. aprila 1993. godine u Vinfildu, u državi Ilinois na i visok je 213 centimetara.

U profesionalnoj karijeri, Frenk je do sada nastupao za četiri NBA tima: Šarlot Hornets (2015 - 2019), Finiks Sans (2019 - 2022), Atlanka Hoks (2022 - 2023) i Hjuston Rokets (2023).  Prije najjače lige na svijetu, Kaminski je diplomirao na Univerzitetu u Viskonsinu koji je u njegovu čast povukao iz upotrebe dres sa brojem 44. Isti broj, Frenk će nositi i u Partizanu.

Novi košarkaš Partizana je nakon potpisivanja ugovora sa crno-belima izjavio:

"Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podšrka navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima", rekao je Kaminski koji sa majčine strane ima i srpske korijene.

"Moja porodica je još uvijek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to", naglasio je Kaminski i osvrnuo se na igranje u Atlanti sa Bogdanom Bogdanovićem.

"Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lijepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora", naglasio je Kaminski i poslao poruku navijačima crno-belih.

"Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobjeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svijetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima", zaključio je Kaminski.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 03:53