KK Jedinstvo / - KK JEDINSTVO
23/09/2022 u 21:05 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Košarkaši Jedinstva se spremaju za prvoligaške utakmice: Bjelopoljska ekipa u novom ruhu

Tu je i nekoliko članova uprave koji žele i mogu da pomognu da se kub svijetle tradicije vrati na stare staze uspjeha

Košarkaši Jedinstva uveliko treniraju, predvođeni mladim trenerom Radem Petrićem. Pred početak prvenstva desilo se dosta promjena kad je u pitanju bjelopoljska ekipa. Promijenjena je uprava i na čelo kluba došao uspješni privrednik Hasan Ramović.

Tu je i nekoliko članova uprave koji žele i mogu da pomognu da se kub svijetle tradicije vrati na stare staze uspjeha.Sportski direktor je Vlado Moračanin.

- Radimo odlično u sportskoj hali ,,Nikoljac'' i teretani i polako sklapamo kockice za ono što nam predstoji. Doveli smo i nekoliko novih igrača, koji će biti pojačanje za ovu ekipu, uz ostanak nekoliko igrača iz prošlosezonskog sastava, ali i nekoliko talentovanih juniora. Nedostaje nam još par igrača, koje ćemo nadam se angažovati narednih dana - kaže trener Petrić, koji je na klupi zamijenio Dušana Dubljevića,koji je ovog ljeta inače bio pomoćni trener u mladoj ereprezentaciji Crne Gore koja je na EP osvojila bronzanu medalju.

Ranije je radio takođe u mlađim reprezentativnim selecijama, ali i Primorju iz Herceg Novog i Podgorice.

- Ambicije su nam da ove godine izborimo opstanak, konsoludijemo se u svakom pogledu a da iduće sezone, ako se stvore finansijski uslovi napadnemo u ulazak u ABA 2 ligu, kaže Petrić, dodajući da već u subotu putuju za Tivat gdje igraju priremnu utakmicu protiv Teoda a onda u Bijelo Polje sredinom iduće sedmice dolazi Milenijum.

Kad je u pitanju ekipa najznačajnije pojačanje je iskusni plejmejker Nikola Korać, inače rođeni Bjelopoljac, koji će biti spona izumeđu uprave i igrača.

Tu je i Miloš Milošević, centar koji je promijenio dosta klubova, kao i dva Amerikanca. U pitanju su centar Micijain Henri (206 cm) iz Atlante i Derik Rovlin (193 cm) iz Njujorka. Pojačanje je i povratak  Nemanje Kneževića, a u ekipi su i mladi Siniša Bošković, Vojo Stijović, Mihailo Spalević i Dražen Madžgalj.Od starosjedeilaca, od kojih se u ovoj sezoni puno očekuje su Nenad Vuković i mladi reprezentativac Marko Kljajević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:54