Sa otvaranja / - FOTO: PODGORICA.ME
19/02/2023 u 18:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Košarkaški teren u Podgorici nosi ime legende Budućnosti

Kultno košarkaško igralište u Njegoševom parku od danas i zvanično nosi ime legende podgoričke Budućnosti Dragana Ivanovića

Memorijalnu ploču otkrili su gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i Draganov brat Duško Ivanović.

Događaju je prisustvovao veliki broj ljubitelja sporta i poštovalaca lika i djela Dragana Ivanovića, a odigran je i revijalni meč između pionirskih ekipa Budućnosti i Morače.

Vuković je kazao da ponosan što će košarkaški teren u Njegoševom parku nositi ime čovjeka koji je davne 1980. godine kao kapiten sjajne generacije Budućnosti.

On je podsjetio da je Ivanović predvodio ekipu koja je prvi put u istoriji izborila plasman u prvu saveznu košarkašku ligu i na taj način trasirala put svim budućim uspjesima podgoričlkog kluba.

- Zato sam danas srećan što smo na skroman način u prilici da se odužimo sportskoj legendi našeg grada, na način na koji smo to prije dvije i po godine uradili i sa još jednim velikanom podgoričkog sporta, Goranom Polijem Bojanićem - kazao je Vuković.

On je poručio da se nada da će budući naraštaji naslijediti put koji je trasirao Dragan Ivanović i nastaviti da doprinose uspjesima podgoričkog i crnogorskog sporta.

Njegov brat Duško Ivanović zahvalio se svima koji su doprinijeli da to kultno mjesto nosi ime Dragana Ivanovića i da se nada da će mnoge generacije moći da idu njegovim stopama.

- Teško mi je, tužno mi je, ali sam istovremeno srećan kada vidim ovoliki broj dragih prijatelja koje odavno nisam video, koji su godinama pratili Dragana i mene. Dragan je bio, prije svega, dobar i plemenit čovjek. Osim toga, kao sportista bio je primjer i vođa, kapiten jedne sjajne generacije igrača koji su u vrlo teškim uslovima uspjeli da, u to vrijeme, uđu u najjaču ligu Evrope - rekao je Ivanović.

On je naglasio da je Dragan, osim što je bio kapiten, bio vođa velikog broja mlađih generacija u njegovom klubu Morača.

- Učio ih je košarci, ali ih je učio i životu, nečemu možda puno važnijem. Sjećam se ovog terena kada je dolazio da svojim unukom Milovanom, kada je prohodao. Volio je ovaj teren i bio bi danas ponosan što ovo mjesto nosi njegovo ime - zaključio je Ivanović.

Draganov saigrač Jadran Vujačić obratio se porukom kazavši da bi jako volio da je danas mogao biti u Njegoševom parku i da se iskreno raduje što će košarkaško igralište u Podgorici, nositi ime njegovog prerano preminulog prijatelja i kapitena.

- Više godina smo zajedno u titogradskoj Budućnosti bili košarkaške bitke, radovali se pobjedama i tugovali poslje poraza. Dragan je uvijek bio primjer u svemu – prvi na treningu, najborbeniji na utakmici, gospodin van terena. Bila je posebna privilegija igrati sa Draganom u timu, kao i sa svim sjajnim igračima i ljudima tadašnje generacije titogradske Budućnosti - kazao je Vujačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 03:33