Dobitnici nagrada / -FOTO: KSCG
15/12/2022 u 20:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laureati Marija i Vladimir

Košarkaški savez Crne Gore izabrao najbolje u 2022. godini

Vladimir Mihailović i Marija Leković najbolji su košarkaš i košarkašica, u tradicionalnom izboru KSCG.

Mihailović je dao doprinos dobrim nastupima Mornar u ABA ligi, ali i reprezentaciјi.

Lekovićeva, iako sa tek 19 godina, jedna je od lidera Budućnost Bemaksa, koja je bez poraza ove sezone u svim takmičenjima. Igrala je i za seniorsku reprezentaciju, a mladu selekciju vodila je do zlata na B prvenstvu Evrope u Skoplju.

Najbolja košarkašica u inostranstvu je Jelena Dubljević, kapitenka seniorske reprezentacije, dok je isto priznanje u muškoj konkurenciji pripalo članu Valensije Bojanu Dubljeviću.

Najbolja mlada košarkašica je Zorana Radonjić, članica Budućnost Bemaksa i seniorske reprezentacije. Sa mladom reprezentacijom osvojila je zlato na šampionatu u Skoplju.

Najbolji mladi košarkaš je Zoran Vučeljić, član SC Derbija i mlade selekcije.

Bio je dio i seniorske reprezentacije na EP. Priznanje za najboljeg trenera, koje nosi ime čuvenog Gorana Polija Bojanića, dobio je Dušan Dubljević, selektor muške mlade reprezentacije.

– Ova godina јe bila kakva se samo poželjeti može. Evropsku bronzu donijeli su nam mladi košarkaši, na impresivan način mlade košarkašice osvojile su B prvenstvo Evrope. I ostale mlađe selekcije bile su na nivou, a pioniri su slavili na šampionatu u Sloveniji. Seniorke su slavile u Danskoj, kada je to bilo najpotrebnije za plasman na EP. Bilo je mnogo lijepih trenutaka koje ćemo pamtiti – rekao je predsјednik saveza Nikola Peković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:16