Matijas Lesor / -FOTO: ABA LIGA
07/08/2023 u 10:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lesor: Odluka da napustim Partizan je bila teška

Francuz dao intervju za grčku "SDNA"

Matijas Lesor je u razgovoru za "SDNA" govorio o prelasku iz Partizana u Panatinaikos, kao i predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Doskorašnji centar crno-belih će potencijalno zbog povrede zgloba biti primoran da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo.

"Malo po malo napredujem, bolje sam nego prošle nedelje. Radim dosta tretmana sa fizioterapeutom reprezentacije, povrijeđen sam stigao na treninge. Frustrira me to što mogu samo da gledam treninge i utakmice nacionalnog tima. Zaista želim da učestvujem na Svjetskom prvenstvu. Na rehabilitaciji sam, nadam se najboljem” – poručio je Lesor.

Francuz je poslije sjajne sezone u dresu “parnog valjka” pojačao Panathinaikos, sa kojim se obavezao na dvogodišnju saradnju.

"Bio je to težak izbor. Nisam želio da odem iz Partizana, ali činjenica da sam prešao u Panatinaikos i pronašao projekat sličan prethodnom mi daje motivaciju. Klub želi da dođe do vrha, potpisuju se odlični igrači, a i daju mi se minuti za igru. Znamo kakvu “ludnicu” prave navijači u Atini, dva su velika rivalska kluba, jedva čekam da vidim kako “gori” OAKA arena, kao što je to bio slučaj u Partizanu".

Francuz ističe kako se uprkos životnoj formi u kojoj igra, ne nada pozivu neke NBA ekipe u narednom periodu.

"Ne budim se ujutru sa razmišljanjem kako ću igrati u NBA ligi. Srećan sam što sam u Panatinaikosu. Ako to bude odskočna daska za NBA, utoliko bolje, ali moj primarni cilj je da budem što bolji svakoga dana. Želim da pomognem svom timu, da se uklopim u sistem trenera i razumijem šta želi od mene. Vidjećemo u budućnosti koja vrata će mi se otvoriti. Priznajem da ne znam koja ekipa u ovom trenutku ima prava na mene u NBA ligi", zaključio je Lesor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:49