Joan Makundu / -FOTO: CLUJ NAPOCA/MANASES SANDOR
17/11/2023 u 13:18 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Makundu: Vjerujem u ekipu i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu

Budućnost Voli u subotu (17 sati) gost Igokee

Poslije novog poraza na evropskoj sceni, ovog puta protiv Ulma, košarkaše Budućnost Volija čeka novo veliko iskušenje.

U okviru ABA lige gostuju u Laktašima ekipi Igokee, koja je u prošlom kolu napravila iznenađenje pobjedom nad Partizanom u "Štark areni" 

Sigurno da šampion Bosne i Hercegovine sa puno samopouzdanja čeka ovaj duel i "plavi" će morati da odigraju koncentrisano svih 40 minuta ako žele da se kući vrate sa bodovima.

"Očekuje nas važan meč protiv teškog protivnika kao što je Igokea, pogotovo su neugodni na domaćem terenu. U prošlom kolu su slavili protiv Partizana na gostovanju i imaće samopouzdanje i ogromnu energiju za ovaj meč. Mi se moramo vratiti našoj igri, igrati solidno, biti na nivou svih četrdeset minuta. Vjerujem u ekipu i vjerujem da ćemo biti u redu u subotu na utakmici", istakao je krilni centar Joan Makundu. 

Biće ovo 25. međusobni duel Igokee i Budućnost Volija u ABA ligi. Podgoričani imaju 19, a Igokea pet trijumfa. 

"Plavi" su dobili devet od posljednjih deset duela.

"Igramo protiv Igokee, protiv ekipe koja je konkurent za sami vrh ABA lige. Imaju kvalitetno popunjen sastav, širok roster, iskustvo je na njihovoj strani. U dosadašnjem dijelu takmičenja imaju pet pobjeda i svega dva poraza, od čega je protiv FMP-a na jednu loptu. Ono što mi moramo promijeniti u odnosu na prethodne utakmice jeste da nađemo način da čvrstinu u odbrani podignemo sa dosadašnjih 25 minuta na cijelu utakmicu. Uvijek nam se dešava taj pad u drugom poluvremenu zato fokus mora biti daleko bolji kako bi se vratili iz Laktaša sa dva boda", istakao je Vladimir Todorović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:52