Košarkaši Sutjeske / -FOTO: ABA
09/04/2024 u 10:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Minić: Obaveza je da damo maksimum

Sutjeska sjutra (18 časova) u prvom meču četvrtfinala, u Sportskom centru dočekuje Vojvodinu, ekipu koja je jedan od favorita za titulu i plasman u viši rang

Posljednju utakmicu u Nikšiću u NLB ABA2 ligi Sutjeska je odigrala u martu 2020. godine protiv Dinamika. Nakon toga je, zbog koronavirusa, promijenjen format takmičenja, pa se liga igrala po principu "balona", što je bilo primijenjeno i ove sezone sa izuzetkom plej-ofa.

Ove sezone klubovi su u plej-ofu dobili mogućnost da igraju utakmice na domaćem terenu. ABA liga je odlučila da se mečevi u doigravanju igraju kod kuće i na strani, na koš-razliku, pa će tako publika u Nikšiću, poslije četiri godine, imati priliku da gleda utakmicu regionalnog takmičenja.

A Sutjeska sjutra (18 časova) u prvom meču četvrtfinala, u Sportskom centru dočekuje Vojvodinu, ekipu koja je jedan od favorita za titulu i plasman u viši rang.

- Plasmanom u plej-of NLB ABA2 lige smo ispunili cilj u regionalnom takmičenju za ovu sezonu. Očekuje nas meč sa Vojvodinom, koja je jedan od glavnih pretedenata za ulazak u AdmiralBet ABA ligu. Vrlo su kvalitetna ekipa, koja igra jako agresivno u odbrani svih 40 minuta. Izvanredno trče u kontranapad, koji im je, uz ofanzivni skok, jedno od glavnih oružja. Mislim da kao najveći kvalitet treba istaći njihovu timsku igru - rekao je trener Miloš Minić.

Publika u Nikšiću je četiri godine čekala da uživo vidi ekipu na utakmicama regionalnog takmičenja.

- Imali smo nekoliko dana da spremimo utakmicu, da se u što boljem svjetlu predstavimo publici poslije četiri godine neigranja ABA2 lige u Nikšiću. Obaveza je da damo maksimum, da bismo uzdignute glave mogli da izađemo sa terena, kakav god rezultat na kraju da bude - poručio je trener Sutjeske Miloš Minić.

Očekuje se da publika bude šesti igrač i vjetar u leđa.

- Raduje činjenica da konačno imamo priliku da igramo pred našim navijačima. Da pokažemo da smo dobri domaćini, da je atmosfera u Nikšiću, na košarkaškim utakmicama, sjajna. Veliko je interesovanje za utakmicu – to nas raduje, ali je istovremeno i obaveza da se u što boljem svjetlu predstavimo nikšićkoj publici - poručio je Minić.

A najiskusniji u ekipi, Filip Barović i Radosav Spasojević su imali priliku da igraju pred punim tribinama u Nikšiću.

- Na domaćem terenu igramo dobro. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Igrao sam u Nikšiću kad je sala puna i to će biti veliki faktor. Publika mnogo znači – četiri godine NLB ABA2 ligu nismo igrali u Nikšiću. Mislim da je interesovanje veliko, da će publika da se odazove pozivu. To nas čini srećnim i stavlja nas u obavezu da utakmicu sa Vojvodinom odigramo što bolje - poručio je Barović.

Atmosfera uoči meča je odlična.

- Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu. Vojvodina je odlična ekipa, najbolje timski igraju. Neće biti lako, ali protiv koga god da igramo na domaćem terenu – očekujemo pobjedu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Atmosfera u ekipi je, kao i uvijek, odlična. Godinama je dobra atmosfera, ništa se nije mijenjalo - jasan je Radosav Spasojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KK SUTJESKAABA 2
29. april 2024 19:46