Slijedi grčevita borba za opstanak / -FOTO: FIBA
18/07/2024 u 15:39 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mladi košarkaši poraženi od Njemačke u Poljskoj

Mladoj reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu slijedi razigravanje za plasman od 13. do 16.mjesta i grčevita borba za opstanak

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Njemačke 86:58 na startu razigravanja od 9. do 16. mjesta na šampionatu Evrope u Poljskoj. Ovim porazom Crnoj Gori do kraja prvenstva slijedi borba od 13. do 16.mjesta, a u dva posljednja meča crnogorskoj reprezentaciji biće potrebna dva trijumfa kako bi izborila opstanak u A diviziji.

Njemačka je već nakon šest minuta igre vodila 18:0, a na kraju prve dionice bilo je 29:13. Crna Gora je pokušavala da izađe iz velikog minusa, ali je Njemačka održavala prednost i rutinski došla do pobjede.

U crnogorskoj selekciji, koja je bila oslabljena neigranjem Danila Lacmanovića, najefikasniji bio je Petar Minić sa 14, Čedomir Žižić dodao je 11, a dvocifren je bio još Boško Janković sa 10 poena. U strijelce su se upisali još Amar Ličina - 8, Petar Strugar - 6, Lazar Mirotić - 4, Milorad Brajović - 3 i Vasilije Todorović - 2.

Sjutra je na šampionatu slobodan dan, a crnogorska reprezentacija tokom vikenda igra odlučujuće mečeve za opstanak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 14:40