Autsajderi u duelu sa Špancima / -FOTO: FIBA
16/07/2024 u 10:22 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mladi košarkaši protiv Španije u osmini EP

U ostalim mečevima osmine finala na šampionatu za košarkaše do 20 godina sastaće se: Srbija – Češka, Francuska – Nemačka, Italija – Grčka, Izrael – Poljska, Belgija – Island, Turska – Litvanija, Slovenija – Sjeverna Makedonija

Mlada reprezentacija Crne Gore završila je grupnu fazu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj sa tri poraza, pa će u osmini finala igrati protiv Španije, koja je bila maksimalna u grupi C.

Za razliku od selekcija Srbije i Slovenije koje su izborile prva mjesta u grupi, a samim tim istakle kandidaturu za osvajanje jedne od medalja, selekcije Crne Gore i Sjeverne Makedonije nisu osjetile ukus pobjede, pa će se do kraja šampionata Evrope, koje se igra u Poljskoj, grčevito boriti za opstanak.

Srbija je u grupnoj fazi pobijedila Francusku sa 76:72, Poljsku sa 97:67, a poražena je od Grčke sa 73:75. Slovenija je slavila protiv Crne Gore sa 81:61, Litvanije 69:62 i Islanda sa 98:69. S druge strane, Crna Gora je poražena od Litvanije, Islanda i Slovenije, pa slovi za autsajdera uoči duela sa Španijom.

U ostalim mečevima osmine finala na šampionatu za košarkaše do 20 godina sastaće se: Srbija – Češka, Francuska – Nemačka, Italija – Grčka, Izrael – Poljska, Španija – Crna Gora, Belgija – Island, Turska – Litvanija, Slovenija – Sjeverna Makedonija.

Makedonci su poraženi od Španije, Belgije i Turske, pa se ni njima ne daju velike šanse protiv Slovenaca.

Srbija je favorit protiv Češke koja je u grupnoj fazi poražena od Italije, Izraela i Nemačke. Objektivno je da Srbija i Slovenija stignu do četvrtfinala, a zatim slijedi velika borba za pobjedničko postolje.

S druge strane, Crnogorcima i Makedoncima slijedi borba za kotu 13, koja garantuje mjesto u diviziji A i naredne godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 19:52