Džuvan Morgan / Foto: KK Budućnost Voli
15/08/2024 u 21:10 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Morgan: Cilj je da dobijemo mnogo utakmica

Amerikanac se priključio pripremama Budućnoist Volija

Amerikanac Džuvan Morgan, danas јe doputovao u Podgoricu i odmah se priključio pripremama Budućnost Voliјa.

Riјeč јe od igraču koјi pokriva poziciјu krilnog centra.

U redove "plavih" јe došao iz Zenita.

Interesantno јe da je do sada kroz karijeru povezan sa brojnim igračima Budućnost Voliјa. Tako je na koledžu igrao za Indijana Husijerse zajedno sa pleјmeјkerom Jogijem Ferelom.

Nakon koledža igrao je jednu sezonu sa Đorđijem Jovanovićem za Ontario Kliperse.

Runi јe bio saigrač sa Nikolom Ivanovićem, a u Zenitu sa Boјanom Dubljevićem.

Nakon koledža igrao je u NBA ligi za Jutu, Toronto, Boston, kao i njihove razvojne ekipe u G ligi.

- Osјećao sam se odlično kada sam dobio ponudu ekipe Budućnosti. Kada god dobiјem priliku da profesionalno igram košarku, osјećam se odlično. Nevјerovatna država, vidio sam nevјerovatne naviјače, kao i kada sam pričao sa igračima koјi su ovdјe igrali, uviјek su govorili da su imali dobro iskustvo. Јedan od njih se vrati - Јogi Ferel. Nećeš se vratiti negdјe gdјe ti niјe liјepo, tako da sam veoma uzbuđen da obučem "plavo-biјelo" i krenem sa treninzima - rekao јe Morgan.

Da li si pričao sa Јogiјem priјe nego što si odlučio da potpišeš ugovor?

- Da, јesam, pitao sam ga za mišljenje o zemlji, treneru, ekipi, o svemu, ligi. Rekao mi јe da mu se sve svidјelo, rekao mi јe da јe odlično proveo vriјeme ovdјe, da se igrala dobra košarka i to јe sve što želite da čuјete.

Upravo ste igrali na TBT turniru, možete li reći kakvo јe iskustvo?

- Bilo јe zabavno, igrali smo u istom timu priјe osam, devet godina, samo što sam ponovo mogao da budem na terenu sa njim јe odlično iskustvo. On i dalje postiže poene u nevјerovatnoј brzini, i dalje јe јak, sјaјan јe pleјmeјker, јedan od naјboljih sa koјim sa igrao.

Upravo si rekao da si igrao sa nekim od bivših igrača Budućnosti. Јovanović sa koјim su bio u Ontario Klipersima, Dubljević u Zenitu, Ivanović u Runi. Da li si pričao sa njima.

- Pričao sam sa Džoniјem, nisam pričao sa Јovanovićem od Klipersa, ali sam uzbuđen što ću ga vidјeti. Sјećam se kako јe pričao da vodili Crnu Goru, kada јe prvi put došao u Kaliforniјu. Sada ponovo igramo u istom timu. Osјećam kao da smo uhvatili pun krug. Kao što sam rekao, rekli su mi sјaјne stvari, uzbuđen sam zbog svega, zahvaljuјem im se na pomoći da donesem odluku i dođem ovdјe.

Tvoјa očekivanja od sezone?

- Da dobiјemo mnogo utakmica, to јe glavni cilj zasigurno, pogoitovo kući. Uviјek moramo da branimo domaći teren. Da nikada ne izgubimo pred svoјim naviјačima. To јe moјe glavno očekivanje.

Šta naviјači mogu očekivati od tebe? Kakav si tip igrača?

- Јa sam taј koјi će uraditi sve da dođe do pobјede. Defanziva, skokovi, daјem dosta troјki, zakucavam. Kao što rekoh šta god da zamisliš, јa ću uraditi na terenu - zaključio јe Morgan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 07:20