Барани под притиском / - фото: FIBA.BASKETBALL
20/11/2021 u 15:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морнар ослабљен и уморан од путовања чека дерби зачеља

Против Сплита, Михаило Павићевић неће моћи да рачуна на Луиса и Ракочевића

Дерби зачеља АБА лиге игра се у недјељу од 17 сати у „Тополици”.

Кошаркаши Морнара, са само једном побједом у првих осам кола, дочекују Сплит, који је убиљежио тријумф више.

Барани су у незавидној ситуацији, али се радују што ће након 10 дана играти пред својим навијачима.

Ту смо гдjе смо и сад гледамо да се корак по корак вратимо на прави пут. Имали смо напорно десетодневно путовање по Европи коjе jе оставило трага на играче. У недjељу нас чека заиста врло битна утакмица против Сплита коjи заслужуjе сваки респект – рекао је шеф стручног штаба Морнара, Михаило Павићевић.

Сплићани су убиљежили двије побједе, знали су да намуче фаворизоване Партизан и Будућност.

То jе екипа састављена углавном од домаћих играча коjи умиjу да играjу, разумиjу се и знаjу принципе наше школе кошарке, што се види у свакоj утакмици. Морамо схватити меч максимално озбиљно и са добрим приступом, као што смо имали у последњоj утакмици у Грчкоj, покушати да дођемо до врло важних бодова. Сигурно неће бити лако, као што ниjе лака ни jедна утакмица у АБА лиги – додао је Павићевић.

Шеф стручног штаба Барана неће на располагању имати све играче.

Имамо мало обjективних проблема, Луис jе зарадио повреду против Цедевита Олимпиjе, центар Ракочевић је нажалост, имао смртни случаj у породици. Очекуjем од играча коjи буду у саставу да даjу своj максимум. Неопходно jе да збиjемо редове, како бисмо дошли до, понављам, врло важне побjеде – закључио је Павићевић.

Далматинци долазе у Црну Гору да покваре планове Баранима. Шеф стручног штаба „жутих” Срђан Суботић жели да „одлијепи” своју екипу са дна табеле.

Долазимо у Бар са намjером да одиграмо на највишем нивоу и да покушамо да изненадимо домаћина. Морнар је екипа са великим броjем квалитетних играча њихов реални домет није да имају само једну побједу, али ми желимо два бода – поручио је Суботић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:31