Dragan Bokan / -FOTO: KK BUDUćNOST VOLI
14/09/2023 u 23:06 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održana "plava noć": Budućnost Voli predstavila tim za novu sezonu

Prisutnima se obratili Dragan Bokan i Olivera Injac

Tradicionalna "plava noć" održana јe večeras u dvorani "Morača", gdјe јe Budućnost Voli predstavila tim za predstoјeću sezonu.

U odnosu na prošlu takmičarsku godinu došlo јe do velikih promјena, odnosno do potpune rekonstrukciјe tima u koјoј јe "plavi" dres zadužilo devet igrača.

Novi јe i trener, Petar Miјović јe dobio povјerenje da vodi tim. Partizan i Crvena zvezda su po budžetu daleko iznad Podgoričana, a želja јe da se suprotstave velikim favorita na pravi način, posebno u "Morači".

"Kao i prethodnih godina, promocija kluba je jedinstvena prilika da se okupe prijatelji, zaljubljenici u sport, oni kojima je košarka ljubav i način života,  i od srca se radujem što ste mi pružili priliku da vam ovim sjajnim povodom poželim dobrodošlicu. Dobro došli  prijatelji, svi vi koji ste prema svojim mogućnostima, pružili podršku našoj Budućnosti, u prethodnih 12 godina,  od kada sam imao čast da preuzmem kormilo našeg kluba. Dobro došli svi vi koji ste ujedinjeni u plemenitoj misiji podrške sportskom klubu i koji prepoznajete vanvremenski  značaj zdravog odrastanja uz bavljenje sportom, razvoj timskog duha i kompeticije, promocije istinskih vrijednosti, važnost brige o svom tijelu i duhu. Naša odgovornost podrazumjeva da imamo sluha za pitanja od opšteg interesa i da mislimo na budućnost našeg društva, naše djece. Velika je, suštinska važnost briga o društvenoj zajednici kroz pravilno usmjerenje mladih. Od kada rukovodimo klubom, preko 1200 mališana je prošlo kroz našu školu košarke, a porast interesovanja za bavljenje ovom vještinom je očigledan. Košarkaši su ponovo, kao u neko idiličnije vrijeme postali idoli, a njihov uspjeh razlog za radost i motivacija da se ide ka cilju ulažući trud i vrijeme. Upravo ti  ciljevi,  dobre namjere, iskreno prijateljstvo i želja da se pomogne našoj Budućnosti, osim što su bili moj motiv da u kritičnom momentu preuzmem odgovornost nad klubom,   okupili su  i ostale članove Uprave. Svi smo ujedinjeni misijom i opredjeljenjem da zajednički ulažemo vrijeme i novac za dobrobit naše Budućnosti", istakao je Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija.

Kako je istakao, motivacija i namjera su lišene bilo kakvih ciljeva na materijalnoj osnovi. 

"Kao što je to dokazana prirodna ravnoteža u poslu i u životu, ni jedan uloženi trud i energija ne ostaju bez nagrade. Klub je u Voliju i ostalim kompanijama čiji predstavnici su članovi Uprave  dobio pouzdan oslonac, a mi smo  u Budućnosti dobili izuzetnog promotera, svog evropskog ambasadora. Od kada je  kompanija Voli svoje ime, poslovni imidž i reputaciju vezala za Budućnost, dobili smo snažniju prepoznatljivost, brend koji je sve dominantnije pozicioniran u našem regionu i van njega, dodatno uvažavanje biznis zajednice zbog  konkretno pokazane društvene odgovornosti I pozitivnog uticaja na naše crnogorsko društvo. Na izazovnom putu rukovođenja košarkaškim klubom  Budućnost Voli, od prvog dana sam bio svjestan da pokroviteljstvo ili da upotrijebim riječ koju u ovom kontekstu inače ne koristim - sponzorstvo, nije samo logo na dresu ili pločica na press panou".

Pokroviteljstvo i saradnja izmedđu poslovnog subjekta i sportskog kolektiva je mnogo više od toga i dublje se prožima kroz život i kluba i kompanije koja ga podržava.

"Kada je kompanija Voli preuzela klub, jasno je bilo da na prvom mjestu moramo uspostaviti novi sistem funkcionisanja, obezbijediti sredstva, uložiti u klub ne samo novac, već i svoju reputaciju, na najbolji način, a za dobrobit kluba iskoristiti poziciju i konekcije, uključiti se u svaki segment funkcionisanja, biti uz klub srcem, u pobjedama i porazima. Ne krijem ponos zbog toga što smo u tome uspjeli. Trudili smo se  da uvijek idemo korak dalje, u smislu kompletnog funkcionisanja, na svim nivoima organizacije i da na taj način ulažemo u budućnost kluba. Budućnost Voli je decenijama  nosilac razvoja crnogorskog i regionalnog sporta i važan faktor  u misiji jačanja dobrih odnosa u ABA regionu, respektabilan konkurent za visoke plasmane u regionalnim takmičenjima, klub posvećen razvoju domaćih igrača, dostojnih vrhunske košarkaške scene".

Prvi čovjek Podgoričana je istakao da je plavo veče je divna prilika da se toplo i od srca zahvali prijateljima iz kruga poslovnih partnera i ličnih prijatelja, kao i odgovornim predstavnicama lokalne uprave.

"Mnogo puta sam čuo konstataciju da je sport ogledalo društva. Naše iskustvo je takvo da smo imali  privilegiju  da smo od strane institucije Glavnog grada I do sada I sada imali podršku i  da su naš grad i njegov klub imali neraskidivu vezu. Ovom prilikom želim da izrazim posebnu zahvalnost  gradonačelnici Oliveri Injac, na pokazanom razumjevanju i odlučnosti da pruži nesebičnu podršku našoj Budućnosti, kao i njenim zamjenicima Danilu Šaranoviću i Luki Rakčeviću. S dubokim poštovanjem i zahvalnošću prema svim članovima uprave koji su u godinama koje su iza nas bili dio našeg kluba. Posebno zahvaljujem vlasniku kompanije Glosarij, Branu Martinoviću na dugogodišnjoj podršci KK Budućnost Voli, kompaniji Plantaže, na čelu sa izvršnim direktorom Igorom Čađenovićem kao i kompaniji Bar Kod i Miomiru Mrvaljeviću. Hvala predstavnicima medija, svim novinarima na tome što su svih ovih godina uz nas,  naše međusobno uvažavanje i poštovanje je nešto što smo gradili godinama. Hvala vjernim navijačima, Varvarima, čija podrška nikad nije izostala. Oni su ti koji uvijek bodre nas, molim vas, sada jedan aplauz za njih".

Na kraju se obratio članovima stručnog štaba i igračima.

"Članovima tima i stručnom štabu želim uspješnu sezonu, vitešku borbu, sjajne rezultate, koševe i akcije koje se pamte i koje će se dugo prepričavati. Želim vam punu salu, podršku i kad dobijate i kad gubite, i navijanje iz sveg glasa i sveg srca. I najbolji košarkaš neće izboriti pobjedu ako nema jak tim oko sebe. I najbolji privrednik, direktor ili menadžer neće biti uspješan ako nema dobar tim, najbolji i najuspješniji medju nama  ne mogu pomjerati granice ako se ne povezuju sa sebi sličnim ljudima. Smatram da ćemo zajedno pomjeriti mnoge granice, a to jeste naš zadatak i naša misija", zaključio je Bokan.

Injac: Ostvareni su izuzetni rezultati

Prisutnima se tokom "plave noći" obratila i Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice

"Zaista mi je velika čast što sam u prilici da vam se obratim u ime grada, osnivača Košarkaškog kluba Budućnost i to u “Plavoj noći”, onda kada pobrajamo utiske i radujemo se novim počecima. Duga tradicija kluba, sa preko 70 godina postojanja KK Budućnost, suštinsko je bogatsvo grada i vjerujem jedan od sinonima za sport u Podgorici. Posvećenim odnosom i zalaganjem svih koji učestvuju u radu kluba, poslednjih godina ostvareni su izuzetni rezultati koji nam svima služe na čast. Uvjerena sam da je pred vama još mnogo izazova koje ćete savladati i koji će vas naučiti da pobjeda nije samo rezultat već cijelo putovanje koje nas čini mudrijim, boljim i snažnijim. Vjerujem da ćete znati da cijenite svaki dan tog putovanja. Moram i da naglasim da se Radujem što večeras upoznajemo neke nove zvijezde budućnosti, momke koji će već sjutra biti heroji grada i najbolji sportski uzori naše omladine. Radujem se i što ćemo u Podgorici upriličiti odigravanje Super kupa, ugostiti ekipe iz regiona i okupiti istinske zaljubljenike u košarku. Navijaćemo priželjkujući finale, vjerujući da ovi momci imaju potencijal koji može da nadigra bilo koga. Kao gost, zahvaliću se na prilici da vas pozdravim večeras. Kao domaćin, poželjeću vam puno uspjeha kojima ćete proslaviti Podgoricu. Hvala vam na divnoj večeri punoj emocija, navijačkih manira i podgoričkog duha. Zadovoljstvo mi je što zajedno slavimo ljubav prema istom klubu", istakla je Olivera Injac. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:25