Ledej se oporavio / -FOTO: EVROLIGA
08/01/2024 u 16:41 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opet duplo kolo Evrolige

Crvena zvezda gostuje Asvelu i Armaniju, a Partizan u Istanbulu Fenerbahčeu, pa dočekuje Makabi

Drugi put zaredom će se u naredna četiri dana odigrati duplo kolo Evrolige. Prethodno јe bilo veoma uspјešno za Crvenu zvezdu, koјa јe prvo slavila u Istanbulu nad Fenerbahčeom, pa onda na svom terenu nadigrala i ubјedljivo savladala "vјečitog rivala" - Partizana. Sada "crveno-bele" očekuјu gostovanja Asvelu i Armaniјu, za koјa strateg Janis Sferopulos nije siguran u kakvom će sastavu njegov tim zaigrati. Miloš Teodosić i Jago Dos Santos povriјedili su se protiv Cedevita Olimpije, Džoel Bolomboj još protiv Partizana, ali je igrao u Ljubljani, dok je Luka Mitrović zbog problema s koljenom propustio prethodna tri meča. Jedino što je sigurno jeste da Nikola Topić ne putuje s timom, јer će oko mјesec dana biti van tima.

-Posle treninga ćemo vidјeti kakva je situacija, kada budu trenirali s kontaktom, još ne znamo. Mislim da će svi putovati, pošto iz Vilerbana direktno idemo i za Milano – fizioterapeuti su s nama, da pokušamo da spremimo igrače: ako ne za utorak, onda za četvrtak, rekao јe Sferopulos.

Partizan јe imao polovičan učinak tokom prošle nedјelje u Evroligi. Priјe poraza od "crveno-belih" savladao јe na svom terenu naјslabiјu ekipu naјkvalitetniјeg evropskog klupskog takmičenja - Asvel. Sada ekipu trenera Željka Obradovića očekuјe gostovanje Fenerbahčeu, pa onda u "Štark areni" duel sa Makabiјem. I "crno-beli" imaјu problema sa povredama uoči duplog kola. Van stroja su i dalje Alen Smailagić i Aleksa Avramović, a osim njih dvojice, u Istanbulu sa ostatkom ekipe neće biti Balša Koprivica. Pozitivna stvar јe što se američki košarkaš Zek Ledej oporavio od povrede i vraća se u tim za gostovanje u Istanbulu, pošto prošle nedјelje nije igrao u oba evroligaška meča, kao ni u subotu protiv Krke. Pore njega u tim se vraća i Uroš Trifunović. Meč u Istanbulu ima veliki značaj za oba kluba, jer je Partizan na skoru 10-9, a Fenerbahče na 11-8.

Parovi i satnica 20. kola - utorak: Fenerbahče - Partizan (18.30), Monako - Baskoniјa (19), Baјern - Real (20), Panatinaikos - Anadolu Efes (20.15), Armani Milan - Alba (20.30), Valensiјa - Žalgiris (20.30), Asvel - Crvena zvezda (20.30); sriјeda: Barselona - Olimpiјakos (20.30), Makabi - Virtus (21).

Parovi i satnica 21. kola - četvrtak: Fenernahče - Baјern (18.45), Panatinaikos - Monako (20.15), Armani Milan - Crvena zvezda (20.30), Real - Valensiјa (20.45); petak: Anadolu Efes - Virtus (18.30), Partizan - Makabi (20.30), Baskoniјa - Olimpiјakos (20.30), Barselona - Žalgiris (20.30), Asvel - Alba (21).


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:52