Svetislav Pešić / -FOTO: FIBA.COM
24/06/2024 u 19:48 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Orlovi" počeli pripreme za Olimpijske igre

Svetislavu Pešiću se javilo 16 igrača

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za Olmpijske igre.

Selektoru Svetslavu Pešiću javilo se 16 igrača.

Umjesto Vladimira Lučića, koji je otkazao nastup u Parizu zbog opravka od povrede šake, pozvan je Aleksa Radanov.

Na prvom okupljanju je bio i Nikola Jokić, centar Denvera.

- Želim da čestitam odbojkaškoj reprezentaciji koja se plasirala na OI i da poželimo sreću fudbalerima na Evropskom prvenstvu. Što se nas tiče, mi zvanično počinjemo pripreme za Olimpijske igre. Već nedjelju nada, doduše individualno, smo aktivni. Što se tiča plana priprema, započinjemo od večeras - istakao je Pešić.

O statusu Vladimira Lučića

- Možda organizujemo još neku utakmicu. Potrebna nam je, ali teško jer sve reprezentacije koje bi došle u obzir imaju kvalifikacione utakmice. To su 24 ekipe koji bi mogli da budu potencijalni protivnici u pripremama. To je to što se tiče priprema. Što se tiče ekipe, umjesto Lučića koji se zahvalio na pozivu, mi smo pozvali Radanova koji je u našem programu tri godine. Sa 16 igrača počinjemo pripreme, pa ćemo da vidimo kako ide.

"Orlovi" će imati kratke pripreme, ali kako njima, tako i drugim selekcijama.

- Najmanji broj dana za pripreme za Olimpijske igre, ali šta sad, ni ostali nemaju više nego mi. Uvijek želiš malo više, nešto što ti nedostaje, opet da se nadovežem na Bogdana, najvažnije je ipak zdravlje, moramo da budemo fizički spremni. Da se ne ponavljam. Talenta imamo, kvaliteta, imamo iskusnog trenera i to kada se poveže je fantastična kombinacija koja daje rezultat. Moramo da budemo zdravi - jasan je Pešić.

Pešiću su se javili:  Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Aleksa Radanov, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 19:49