Košarkašice Crne Gore / -FOTO: FIBA
20/06/2023 u 17:06 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pašić: Nikome neće biti lako protiv nas

Košarkašice Crne Gore u četvrtak (18 sati) igraju против Francuske u četvrtfinalu EP

Veliki uspjeh napravile su košarkašice Crne Gore plasmanom u četvrtfinale Eurobasketa.

Sjajnom igrom u ponedjeljak veče su slavile protiv Italije (63:49) i nastavljaju da sanjaju najljepši san.

Danas u popodnevnim satima stigle su u Ljubljanu, gdje će se održati završne borbe za medalju i za plasman od 5. do 8. mjesta. 

- Od prvog dana uživamo na Evropskom prvenstvu. Mislim da se vidi kakva je atmosfera među djevojkama, živimo naš san. Učestvovala sam na šest evropskih prvenstava, nikada nije bila bolja atmosfera - istakla je Jovana Pašić.

Do sada nije dobijala šansu, ima nešto drugačiju ulogu nego ranije. Bez obzira na to, spremna je u svakom trenutku da pomogne saigračicama.

- Jako je teško gledati mečeve, drugačije je kad igraš. Kad si na terenu, ne misliš šta je bilo i šta će biti, nego se jednostavno fokusiraš na taj trenutak. Na klupi neke stvari vidiš drugačije, ali i neke koje ne vidiš kada si u igri. Dosta stresno je biti na klupi i podržavati. Ali, ja sam prihvatila novu ulogu i svim srcem pomažem, navijam i radim sve što mogu da pomognem ekipi. Spremna sam da pomognem kada selektorka to odluči.

Prije meča sa Italijom, bila je uvjerena da će Crna Gora pobijediti.

"Rekla sam da ćemo pobijediti 15 razlike. Mi smo pobijedili 14, bila sam 100 posto sigurna da dobijamo, jer su atmosfera i samopouzdanje u ekipi odlični. Vidjeli smo kako se osjećamo, kako izgledamo, znali smo da je to naša utakmica. Napravili smo plan i držimo ga se".

U četvrtak od 18 sati slijedi meč sa Francuskom, vicešampionom Evrope.

"Francuska je na svim takmičenjima kandidat za medalju. Mi imamo veliko srce, što smo pokazale i srcem idemo protiv svih. Nikome neće biti lako protiv nas", optimisstički je zaključila Pašić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:39