Peković traži vanrednu Izbornu skupštinu / -FOTO: KSCG
25/10/2023 u 12:02 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peković: Pokušaj na nezakonit način preuzimanja upravljanja Savezom

Predsjednik KSCG pozvao delegate da podrže njegov predlog da se organizuje vanredna sjednica Skupštine KSCG, a sve članove Saveza i delegate da ne nasijedaju na unaprijed smišljenju akciju oživljavanja Upravnog odbora, za koji je nedvosmisleno utvrđeno da mu je istekao mandat

Nakon što je juče iz Košarkaškog saveza Crne Gore stiglo obavještenje da će se u subotu u Podgorici održati sjednica Upravnog odbora, kojem je u januaru ove godine istekao mandat, a sve sa ciljem donošenja važnih odluka za početak klupskih sezona danas je poslao saopštenje predsjednik KSCG Nikola Peković, u kojem je istakao da taj "Upravni odbor pokušava da na nezakonit način preuzme upravljanje Savezom, a da je on uputio predlog da se organizuje vanredna Izborna Skupština KSCG".

-Pozivam sve članove Košarkaškog saveza Crne Gore i delegate Skupštine da ne nasjedaju na ovu unaprijed smišljenju akciju oživljavanja Upravnog odbora, za koji je nedvosmisleno utvrđeno da mu je istekao mandat, da na nezakonit način preuzme upravljanje Savezom. Ovim putem apelujem na sve da organizovanjem sjednice nepostojećeg Upravnog odbora ulaze u zonu krivične odgovornosti i da se suzdrže od najavljenih aktivnosti. Pozivam delegate da podrže moj predlog da se organizuje vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se ponovo birao predsjednik KSCG, predsjednik Skupštine KSCG i Upravni odbor jer je to jedino zakonito, statutarno i ispravno rešenje ove svjesno organizovane blokade rada KSCG.

image

Predlog Nikole Pekovića

-FOTO: KSCG

Ako gospoda imaju (kao što to uporno ponavljaju) većinu nema razloga ni opravdanja da ne prihvate navedeni predlog. Na kraju, umjesto medijske hajke i spinovanja, napominjem cijelu sportsku i košarkašku javnost da KSCG može da funkcioniše bez predsjednika, ali ne može bez Upravnog odbora, stoji ui saopštenju predsjednika KSCG Nikole Pekovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:21