Važan svaki poen / -FOTO: ABA2
08/04/2024 u 13:22 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorica kreće u nokaut fazu ABA2

Košarkaši Podgorice sjutra u 20 časova u,,Bemaks areni” dočekuju Zlatibor u okviru prvog meča četvrtfinala ABA 2 lige.

Podgorica će tako prvi put imati priliku da na svom terenu igra regionalno takmičenje, a s obzirom da se četvrtfinale igra na dva meča, tako da će i razlika biti od izuzetnog značaja, s obzirom da je revanš na Zlatiboru 16. aprila.

Podgorica je u samo deset dana vezala četiri trijumfa u domaćem šampionatu, pa u dobrom raspoloženju očekuje rasplet sezone u ABA 2 ligi.

-Poslije završetka pet turnira ABA 2 lige ostvarili smo prioritetni cilj i stigli do plasmana u četvrtfinale. Odigrali smo veliki broj utakmica na visokom nivou i mislim da smo zasluženo među osam najboljih timova. Ipak, naše želje i ambicije tu se ne završavaju, jer sada nas očekuje novi izazov, a to je četvrtfinale protiv Zlatibora. Radi se o ekipi koja je posljednje tri sezone uvijek u vrhu, a prije dvije godine bila je prvak ABA 2 lige. Samim tim svjesni smo da nas očekuje težak dvomeč. U napornom smo ritmu utakmica, kako na domaćoj sceni, tako i ABA 2 lige, zbog čega nije bilo mnogo vremena za odmor i analizu, ali momci su spremni i sa nestrpljenjem čekaju početak četvrtfinala. Moramo biti maksimalno koncentrisani u oba meča, da pružimo najbolju igru ove sezone i da nastojimo da izborimo polufinale, kazao je trener Podgorice Dragan Radović.

U timu Podgorice vlada dobra atmosfera, a Milutin Đukanović smatra da će energija biti poseban faktor.

-Željno iščekujemo start plej ofa. Uz probleme sa povredama koje imamo mogu reći da smo podigli atmosferu na veći nivo i jako smo motivisani pred utakmice sa Zlatiborom, kazao je kapiten Podgorice Milutin Đukanović.

Jedan od najiskusnijih u timu Podgorice cijeni rivala.

-Riječ je o protivniku koji je prije svega jako dobro organizovan i vođen, već par godina su lideri kako u domaćem prvenstvu, tako i u ABA 2 ligi koju su već jednom osvojili. Gledajući roster ekipe, čini se da su ove godine najkvalitetniji. Mi smo jedna od najmlađih ekipa u ligi tako da bitno je da smo dokazali sebi da možemo da pobijedimo bilo kog od favorita, naglasio je Đukanović.

Iskusni Cetinjanin smatra da je ovaj dvomeč bitan i za klub, ali se nada i dobroj posjeti u,,Bemaks areni".

-Podgorica je klub prepoznat u regionu po organizaciji i uslovima rada, nivou funkcionisanja, tako da želimo dobrim partijama da ispratimo i podignemo klub na još veći nivo. Sve to je jako uzbudljivo i dodatni motiv za sve nas, jer smo gladni uspjeha. Pozivam sve ljubitelje košarke da dođu u Bemaks arenu i uživaju u kvalitetnoj košarci, rekao je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:51