Čarapić optimista / -FOTO: ABA2
18/03/2024 u 20:15 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorica na startu sa Zagrepčanima

Cedevita junior prvi rival Podgoričanima danas u 15 časova na poslednjem balonu ABA2 lige u Širokom Brijegu

Košarkaši Podgorice su danas otputovali za Široki Brijeg, gdje će od sjutra do subote igrati na posljednjem,,balonu" NLB Druge ABA lige.

Uoči tri posljednja kola Podgorica je šesta sa skorom 6-4, tako da će pokušati na turniru na jugu Bosne i Hercegovine da potvrdi plasman u plej-of.

Prvi rival Podgorici sjutra od 15 časova biće ekipa Cedevita Junior. Zatim će u četvrtak tim Dragana Radovića od 18 časova igrati protiv Pelistera, a za kraj u subotu (15h) rival će biti Helios. Svi rivali Podgorice sada su na skoru 4-6, što znači da svi vide šansu za plej-of.

-Očekuje nas izuzetno težak,,balon", gdje svi vide svoju šansu za plej-of, jer je stanje na tabeli vrlo neizvjesno i šest timova je u dvije pobjede. Dobro smo radili, spremni otputovali za Široki, gdje se nadamo da možemo napraviti dobar rezultat i potvrditi mjesto u plej-of – istakao je za klupski sajt Ognjen Čarapić, plejmejker Podgorice.

Kvaliteti prvog rivala na posljednjem,,balonu" ABA 2 lige dobro su poznati.

-Radi se o izuzetno dobrom i neugodnom protivniku. Predstavlju spoj mladosti i iskustva, tako da su sigurno dobro ukomponovana ekipa, koja igra brzu košarku. Ali, radili smo skauting i vjerujem da naše prednosti možemo iskoristiti. Taj prvi meč može nam mnogo značiti, tako da se nadam da ćemo ostaviti dobar utisak i da možemo do pozitivnog ishoda – naglasio je Čarapić.

Nakon Cedevite, slijede mečevi protiv Pelistera i Heliosa, ali trenutno su misli okrenute samo ka prvom rivalu.

-Znajući Helios od ranijih godina, to je jako dobra ekipa, predvođena Mahkovicem. To će biti možda i posebno teška utakmica. Ali, razmišljamo sada samo o meču protiv Cedevite – jasan je Čarapić.

Podgorica bi u nekim kombinacijama bi mogla i do četvrtog mjesta pred doigravanje, ali je za sada najvažnije da prije svega obezbijedi plej-of.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 16:06