Petar Popović / -FOTO: ABA LIGA
29/04/2024 u 13:03 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Mislim da imamo šansi protiv Partizana

Kapiten Budućnost Volija optimistički raspoložen pred mečevima sa "crno-belima"

Igrači Budućnost Volija su nestrpljivi, jedva čekaju početak polufinalne serije ABA lige protiv Partizana.

Nisu navikli da imaju pauzu od deset ili više dana, kao što je bio slučaj do sada.

Željni su utakmica i motivisani da se nadmeću sa aktuelnim šampionom. 

- Malo neobična situacija, nismo navikli da bude ovolika pauza između četvrtfinala i mečeva sa Partizanom. Mislim da je ovo više neki ligaški ritam, nego plej-of. Ima i pozitivnih i negativnih strana, nadam se da nam je, što se tiče nas, ova pauza prijala, a vidjećemo to na terenu. Mi igrači bi više voljeli da se utakmice igraju na svaka tri, četiri dana, da možemo da osjetimo pravi plej-of naboj - ističe Petar Popović, kapiten "plavih".

Beograđani imaju sjajnu spoljnu liniju, jednu od najjačih i u Evropi, zato će odbrana morati da bude agresivna i čvrsta tokom cijelog meča. Samo na taj način se može računati na eventualni trijumf. 

- Naglasak je na odbrani, jer se radi o ekipi koja je ekstremno talentovana napadački. a to su pokazali u oba meča koje smo igrali. U posljednjoj koju smo igrali na našem terenu, pokazali su ogroman talenat. Imali su devet ili deset pogođenih trojki u prvom poluvremenu. Bili su i neki teški šutevi kada se utakmica lomila u posljednja dva, tri minuta. Moramo da pokušamo da ih pomjerimo iz situcija u kojima se osjećakju lagodno, što nije lako i biće jako izazovno. ali mislim da je to ključ. Da uđemo čvrsto i jako u utakmicu i da obratimo pažnju na skauting, u kojim situacijama možemo da ih ostavljamo, a u kojima ne. Moramo da izvučemo maksimum kako bi imali šansu da slavimo.

Popović vjeruje da on i saigrači nisu bez šansi u ovom polufinalu.

- Svaki plej-of je priča za sebe. Naša ekipa se kroz godine mijenja, pred plej-of što je veliki izazov. Ovo nam je prvi zajednički plej-of, mislim da imamo šansi, jer smo u prethodnom periodu pokazali dobru igru. Nije ni sportski ni normalno ne ići na pobjedu bez obzira ko je protivnik. Nadam se da možemo odigrati dobro i ostvariti pobjedu i da u Podgorici završimo seriju u dvije utakmice. Niko od nas ne kalkuliše, ne pravi ako pobijedimo i ako izgubimo. Putujemo sa mišlju da pobijedimo - jasan je Popović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:20