Masovan odziv / -FOTO: KSCG
02/06/2024 u 15:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Promovisan projekat Njen svijet, njena pravila

Predsjednica Košarkaškog saveza Jelena Dubljević kazala je da su tim projektom uspjeli da okupe više generacija košarkašica iz cijele Crne Gore

Promocija projekta Svjetske košarkaške federacije, Njen svijet, njena pravila, okupio je u Porto Novom više od 300 košarkašica iz više crnogorskih klubova, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Djevojčice, uzrasta od šest do deset godina, imale su priliku da se nadmeću u raznim takmičenjima i igricama, a posebno oduševljenje za njih bilo je prisustvo članica ženske seniorske reprezentacije.

Promocija projekta okupila je djevojčice iz Rožaja, Podgorice, Nikšića, Bara, Ulcinja i Herceg Novog.

Predsjednica Košarkaškog saveza Jelena Dubljević kazala je da su tim projektom uspjeli da okupe više generacija košarkašica iz cijele Crne Gore, kao kruna FIBA projekta "Her world, her rules".

- To je sjajna priča, koja ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke, a nakon Nikšića, Cetinja, Bara, Rožaja, Podgorice i Ulcinja, ovog puta smo na ovom prelijepom mjestu da zajedno damo doprinos da se ženska košarka omasovi, da oživimo neke stare centre i naravno da razvijemo neke nove - kazala je Dubljević.

Ona je uvjerena da je to samo početak lijepe priče i da će okupljanja postati tradicija.

- Izuzetnu zahvalnost dugujemo Opštini Herceg Novi, koja je prepoznala značaj ovog događaja, ali i ministarstvu prosvete, od kojeg smo dobili maksimalnu podršku, tako da smo obišli brojne škole u Crnoj Gori, ali naravno posebna zahvalnost Porto Novom, bez kojeg ne bi imali ovaj spektakl, koji je istinski festival košarke - rekla je Dubljević.

Promociji su, osim Dubljević, rukovodioca projekta Mirjane Sekulić i predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, prisustvovali ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, državni sekretar u Ministartvu sporta i mladih Vladimir Obradović i generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta Igor Vušurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 11:24