Рађа и Шарић / - Фото: ФИБА
09/05/2022 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рађа "заратио" са Ражнатовићем: Хвала, довиђења

Најава да би хрватски клубови по завршетку сезоне могли да напусте АБА лигу добила еј подршку и од легендарног Дина Рађе

Предсједник Кошаркашког савеза те земље подржао је клубове у намјери да напусте АБА лигу и одговорио познатом менаџеру Миодрагу Мишку Ражнатовићу који је најавио да ће повући своје агенте из Хрватске ако се то догоди.

- Та изjава доказ jе како се у АБА лиги руководи приватним интересима, а не интересима и добробити кошарке. Jер, кренимо овако. Данко Бранковић од љета jе слободан играч. Он одлази из Цибоне. Ко му jе менаџер? Мишко Ражнатовић. Шта од тога има хрватска кошарка? Ништа. Шта ће од тога имати Цибона, хоће ли добити одштету, а годинама jе радила с Бранковићем? Неће. Хвала, довиђења - рекао jе Рађа за Jутарњи лист, преноси Б92.

Клубовима из Хрватске се наводно гарантуjу мјеста у Лиги шампиона, Алпе Адриа Купу и ФИБА Европа купу, а оваj услов Савеза се прије свих односи на Цибону, Задар и Сплит.

- Ми имамо ситуациjу да наши клубови у последњих неколико сезона с водећа четири клуба у АБА лиги имаjу 16 посто побједа. Реците ми како jе у таквом окружењу могуће створити играча побједника, онога коjи jе у стању у неким репрезентативним квалификациjама добити jедну Румуниjу. И онда се снебивамо кад губимо од Румуниjе, Холандиjе, Пољске. Гледамо на те земље с висине, живимо у Барселони и 1992. години.

Онда се опет обратио Ражнатовићу.

- И jош jедно питање. Уколико ФИБА такмичења нису добра, зашто Ражнатовић и даље користи њен БАТ као сигурносно средство наплате при склапању уговора за своjе, како каже, клиjенте - истиче Рађа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:16