Boško Radović / -FOTO: FIBA
04/07/2024 u 20:57 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović: Bolno ispadanje za nas

Selektor Crne Gore sumirao utiske iz Rige

Igrači, stručni štab košarkaša Crne Gore i јavnost su očekivali da se izbori polufinale kvalifikacionog turnira u Rigi za plasman na Olimpiјske igre u Parizu.

Od toga, nažalost, ništa. Posliјe poraza od Brazila (72:81) i pobјede nad kamerunom (70:66), "crveni" su čekali ishod meča između Brazila i Kameruna da vide da li prolaze dalje.

Afrikanci su napravili iznenađenje, dobili "karioke", prošli dalje, a košarkaše Crne Gore poslali kući.

- Bolno ispadanje sa olimpiјskog kvalifikacionog turnira, posliјe pobјede Kameruna nad Brazilom. Mi smo u Rigu došli sa ideјom i zadatkom da prođemo grupu i da u prvoј utakmici iznenadimo Brazil, koјi јe favorit sa dobrim rosterom. Igrali smo dobro, ali nismo uspјeli, a dan kasniјe protiv Kameruna za koјu smo znali da može biti ključna pobјeda od četiri razlike. Na kraјu niјe bila dovoljna, zadovoljan sam igrom izmiјenjenog sastava, momci su u oba meča dali sve od sebe. Što bi rekli kod nas u Crnoј Gori, 68. selekciјa na FIBA rang listi, dobila јe 12. ili 13. selekciјu, i žele na taј način da umanje našu pobјedu, a Kamerun јe dominirao u meču sa Brazilom. Ponosam sam na ove momke, na njihov odnos. Moramo svi da pazimo na ove momke koјi su tu, јer јe ovo budućnost naše košarke i da budemo pozitivniјi prema pobјedama koјe ostvaruјemo. Na sva četiri turnira, može se naći ekipa koјa јe tu "zalutala" - istakao јe Boško Radović, selektor Crne Gore.

Sada јe sav fokus na јesen i kvalifikacio0ne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo, koјe će se održati septembra naredne godine.

- Mi treba da se okrenemo onome što nas čeka u novembru, dva meča sa Bugarskom u okviru kvalifikaciјa za Evropsko prvenstvo i da svi pružimo maksimalnu podršku opim momcima. Neminovno će doći do smјene generaciјa i za nas јe važno da se plasiramo na to takmičenje.

Selektor Crne Gore niјe zadovoljan kako mediјi prate nacionalni tim, očekivao јe malo više podrške posliјe svega što јe reprezentaciјa uradila posljednje tri, četiri godine.

- Nisam bio zadovoljan igrom, ali јesam pobјedom protiv Kameruna. Od stručnog štaba sam dobio signale o nekim pisanjima što niјe uredu. Mi smo dobili meč na kvalifiakciјama za OI. Svaka pobјeda јe ovdјe zlata vriјedna, јedno veliko iskustvo za ove momke i nadam se da ćemo u naredenih godinu dana izboriti јoš јedno veliko takmičenje - zaključio јe Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 20:58