Радовић на конфренецији за медије / - фото: КСЦГ/Ива Мандић
23/11/2021 u 14:04 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовић: Нећемо кукати, уздамо се у атмосферу и свјежину

Селектор Црне Горе скренуо пажњу на велики број отказа, али и пред старт квалификација за Свјетско првенство поручио да га радује минутажа репрезентативаца у клубовима

Кошаркаши Црне Горе у сриједу путују авионом за Париз, а затим за По, дом  Ортеза, стабилног евролигаша из деведесетих година прошлог вијека и прве половине прве деценије 21. вијека.

Старт квалификација за Свјетско првенство, чини се никад тежи.

Не толико због снаге ривала, Француске, колико због чињенице да у саставу неће бити стандарних центара и два кошаркаша из спољне линије.

– Прије седам дана смо имали један састав, већ прије два дана потпуно други. Са списка од 14 кошаркаша, морали смо да промијенимо пет, шест. Нема Тодоровића, Дубљевића, Дробњака и Кљајића подсјетио је на конфренцији за медије селектор Црне Горе, Бошко Радовић.

„Црвени” ће у петак играти са „триколорима”, док у понедјељак дочекују Португал.

– Најлакше је кукати, али нећемо то да радимо већ да одиграмо мушки предстојеће двије утакмице. Без везе је да причамо о тактици јер ћемо до утакмице са Француском одрадити три до четири тренинга у комплетном саставу. Никад мање времена за припреме нисмо имали. Обаве свих нас је да радимо максимално озбиљно и испоштујемо договор. У овом моменту је најбитније да отпутујемо са добром атмосфером, да нам се не деси, не дај Боже, нека повреда додао је Радовић.

У редове репрезентације се враћају Владимир Михаиловић и Немања Радовић.

– Владов и Немањим повратак је заначајн за нас, имају велико искуство, дуго година су у репрезентацији и одиграли су велики број оваквих утакмица јасан је селектор црногорских кошаркаша.

Французи такође неће бити у најјачем саставу. „Триколори” ће наступити без кошаркаша из Евролиге.

– Када нам недостају Бојан, Марко и Игор у озбиљном смо проблему, а они имају широку базу и без обзира на велики број одустних играча, опет су фаворити у групи. Нећемо се понављати о систему такмичење, то је све нешто с брда с дола. Французи такође неће имати времена за припрему меча. Како је нама тако је осталима.

Радовић ће у сваком мечу од својих изабраника захтијевати да иду на поједу. Ипак, реално је да Црногорци ближи том циљу буду у понедјељак.

– Припремали смо и Португал, нешто најсвјежије што ћемо гледати ће бити њихова утакмица са Мађарима, која је у истом термину кад и наша са Французима. Млада су екипа, са пар играча са великом минутажом у шпанској АЦБ лиги, а за ове квалификационе „прозоре” је значајно да вам репрезентативци имају континуитет игара. Португал није атипична екипа као Исланд и Данска, са којима смо играли у претквалификацијама, већ изгледају много дисциплинованије.  

Црногорски репрезентативци су такође стандардни у својим клубовима.

– Радује ме што наши играчи имају значајне минуте у екипима. Петар Поповић је последњих неколико утакмица ухватио ритам. Функционишем са једном групом момака који поштено раде посао за репрезентацију. Надам се да ћемо добру атмосферу пренијети на паркет и да ћемо одиграти на свјежуну против Француске, док против Португала имамо обавезу да тражимо побједу закључио је селектор Црне Горе, Бошко Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:12