Boško Radović / -FOTO: FIBA
02/07/2024 u 17:59 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović: U posljednjih pet minuta smo odradili puno glupih poteza

Selektor Crne Gore analizaro meč sa Brazilom

Tridesetak minuta dobre igre nije bilo dovoljno košarkašima Crne Gore da ostvare pobjedu na startu kvalifikacionom turnira za plasman na Olimpijske igre, koji se igra u Rigi.

"Karioke" su finiš odigrale bolje i stigle do trijumfa (81:72).

"Crvenima" ostaje da u srijedu dobiju Kamerun i plasiraju se u polufinale.

- Prije svega čestitam ekipi Brazila na pobjedi. Igali smo 35 minuta dobre košarke, i onda u posljednjih pet minuta smo odradili puno glupih poteza. U prvom poluvremenu smo igrali dosta dobru odbranu, dobar protok lopte u napadu. I to smo morali da nastavimo. U nastavku nije to funkcionisalo. U ovom trenutku Brazil ima bolji roster, ne bolji neko iskusniji roster, jer igrači imaju više iskustva sa ovakvim utakmicama - rekao je Boško Radović, selektor Crne Gore.

Sada je sav fokus na meč sa Kamerunom.

- Moramo da se skoncetrišemo na Kamerun, nakon ovog presa nećemo se osvrćati na ovu utakmicu, već ide priprema za sutra. Mi nismo tim koji može da postigne 100 poena, mi moramo zato da igramo dobru odbranu. U trenucima kada treba da igramo tranzicionu košarku imamo problema - objasnio je Radović.

Marko Simonović je odlično odigrao, dao je 15 poena uz šest skokova.

- Slažem se sa selektorom, igrali smo 35 minuta dobro, kako smo i pripremali meč. Posljednjih 5,6 minuta nije bilo onako kako smo se dogovorili, tako je kako je. Imamo i sutra meč i treba da ga pripremimo - rekao je Simonović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 18:00