Sitafa Savane / -FOTO: GRAN KANARIJA
13/06/2023 u 19:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Savane: Troškovi veliki, prihodi mali, zato smo odustali od Evrolige

Predsjednik Gran Kanarije objasnio zašto španski tim neće igrati u elitnom takmičenju

Predsjednik Gran Kanarije Sitafa Savane, objasnio je zbog čega pomenuti klub neće nastupati u Evroligi sljedeće sezone.

Podsećamo, "kanarinci" su u finalu Evrokupa savladala Turk Telekom i tako obezbijedili formalno mjesto u elitnom takmičenju.

"Prelazak u Evroligu podrazumijeva povećanje broja utakmica sa 18 na 34. U Evrokupu je dosta veća pauza između utakmica, dok se u Evroligi često igra na dva dana razmaka. Tokom sezone imate sedam nedelja sa dva dupla kola, tada igrate tri utakmice u rasponu od pet dana. Da biste se nosili sa ovakvim zahtjevima, neophodni su vam čarter letovi. Da ilustrujem, ako je budžet Valensije poslije ulaska u Evroligu porastao sa 500.000 eura na 1.500.000 eura, naš bi okvirno porastao do 2.025.000 eura", rekao je Savane.

Prvi čovjek Gran Kanarije je istakao i to kako bi prihodi kluba bili minimalni u Evroligi, te da im se ne bi isplatilo da budu jedan od učesnika.

"Prihodi su takvi da vi fiksno dobijate pola miliona eura, od čega se oduzmu troškovi za arbitraže. Drugi dio se zasniva na učinku, što može biti od 200.000 eura do 1.800.000 eura. Posljednja četiri tima na tabeli ne dobijaju ništa. Raspored televizijskih prava i sponzorstava se raspoređuje timovima sa A licencom, a tu govorimo o iznosu od 45.000.000 eura. Alba je kao posljednja ostvarila prihod od 350.000 eura, ali to ne bi bio slučaj da smo mi bili u njihovoj poziciji", zaključioe je Savane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:15