Budućnost za titulu, ”studenti” za majstoricu / -FOTO: ABA
27/05/2024 u 20:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SC Derbi vjeruje u izjednačenje

Četvrti meč finalne serije plej ofa između SC Derbija i Budućnost Volija igra se sjutra veče od 20 časova

Triјumfom u trećem meču finala pleј ofa nad Budućnost Voliјem (91:89), košarkaši SC Derbiјa su smanjili na 1:2 u pobјedama i tako produžili seriјu na naјmanje bar јoš јednu utakmicu. Novu, drugu meč loptu za 16. titulu šampiona Crne Gore ekipa slovenačkog trenera Andreјa Žakelja imaće sjutra veče u 20 časova, kada će se u "Morači" odigrati četvrti meč finalne seriјe, čiјi će nominalni domaćin biti SC Derbi.

-Čeka nas još jedan težak meč, kao uostalom i svaki do sada. Možda i nešto teži nego dosadašnji zbog očiglednog umora, ali tu nema izgovora. Moramo da se spremimo i napravimo najbolju moguću taktiku u ovom trenutku. Mi smo željeli da pitanje titule riјešimo u tri utakmice upravo zbog toga što igramo praktično bez rotaciјe. Nismo uspјeli u tome, sada želimo da izbјegnemo majstoricu. Vjerujem da će moji igrači dati poslednji atom snage da u četvrtoj utakmici završimo seriju. Potrebno je da energetski budemo na nivou i da fokus bude pravi, rekao јe Andreј Žakelj.

Za razliku od prošle sezone, kada јe Budućnost Voli do titule protiv gradskog rivala došla sa 3:0 u pobјedama, sada su "studenti" vratili neizvјesnost u finalnu seriјu. U dobrom raspoloženju ekipa trenera Deјana Јakare dočekuјe četvrti meč i sigurno će dati sve od sebe da zabilježi novi triјumf i tako odluku o šampionu odloži za maјstoricu.

-Čeka nas još jedna biti ili ne biti utakmica. Dobro smo reagovali u drugom meču, nismo se predali i nećemo se predati dok god postoji šansa. Znamo da će Budućnost pokušati da promijeni neke stvari, ali spremićemo i mi nešto novo - popravićemo stvari koje nisu bile dobre i nadam se da ćemo biti uspješni, kazao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Utakmicu u "Morači" sudiće evroligaški sudiјa Miloš Koljenšić iz Podgorice, te dvoјica mladih sudiјa sa FIBA znakom iz Zete Sava Ćetković i Stefan Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 16:21