Josip Sesar / -FOTO: HKS.HR
05/06/2024 u 21:00 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Selektor Hrvatske odredio spisak za kvalifikacije za OI

Selekciju Josipa Sesara predvode Ivica Zubac (Los Anđeles Klipers), Dario Šarić (Golden Stejt Voriors) i Mario Hezonja (Real Madrid)

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Sesar objavio je širi spisak od 17 imena pred kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Hrvatsku predvode Ivica Zubac (Los Anđeles Klipers), Dario Šarić (Golden Stejt Voriors) i Mario Hezonja (Real Madrid). Tu je i naturalizovani Amerikanac, igrač Partizana Džejlin Smit. Pored njih na spisku su: Danko Branković (Bajern), Tomislav Buljan (Melilja), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak, Borna Kapusta (SC Derbi), Goran Filipović (Igokea), Filip Krušlin (Dinamo Sasari), Krešimir Ljubičić, Toni Perković, Boris Tišma (Split), Toni Nakić (Rio Breogan), Krešimir Radovčić (Cibona) i Ivan Vraneš (Juventus).

Na spisku nema Luke Šamanića, kome je istekao ugovor u Juta Džezu, nema ni Karla Matkovića, koji tek želi da se nametne u NBA ligi, dok takođe nema ni Ante Žižića, kao ni MVP-ja ABA lige, Luke Božića. Otpali su i Roko Prkačin i Roko Badžim.

Hrvatska će u grupi A igrati protiv Slovenije i Novog Zelanda 2. i 3. jula. Domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat izvučeni su u Grupu B. Prvo ili drugo mjesto u svakoj grupi omogućava plasman u polufinale, dok će se pobjednik finala plasirati na Olimpijske igre.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 20:11