Џастин Кобс / -Фото: КК Будућност
30/03/2022 u 23:00 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шок у "Морачи": Бург савладао Будућност Воли

Почетком другог полувремена "плави" имали плус 11 (50:39), а почетком посљедње четвртине били су у истом минус (55:66). Овим поразом Подгоричани остали без предности домаћег терена у првој елиминационој фази

Дуго је Будућност Воли била хит у Еврокупу, чак је у једном тренутку љубоморно чувала прво мјесто испред Гран Канарије, Валенсије и Виртуса, а онда у финишу лигашког дијела доживјела је прави потоп.

Вечерас су "плави", када је било најважније одлиграли лош меч, посебно у другом полувремену, што је Бург зналачки искористио, шокирао домаћина и послао га на пету позицију, што значи да неће имати предност домаћег терена у елиминационој фази.

Шанса за то, истини за вољу, постоји, али "плави" мораjу да савладају Бурсу у гостима и се надају поразу Виртуса на гостовању Улму или Цедевита Олимпиjе против "фењераша" Промитеаса.

-Честитам гостима на побједи. Мало боље су одиграли завршницу, неке ситуације су боље рјешавали. Ми смо, са друге стране, промашили неке отворене шутеве, слободна бацања, а у оваквим утакмица одлучују мале ствари. Жао ми је што нисмо везали двије побједе за повратак самопоуздања, види се да то недостаје играчима. Својим грешкама смо враћали противника у игри. Када он игра агресивно, ти треба да одговориш на исти начин, али шта је, ту је. Идемо даље, чекају нас три везана гостовања. Идемо за Новом Место, одакле за Турску, а потом за Београд - рекао је након меча Александар Џикић, тренер Будућност Волија.

На питање каква је повреда Вилија Рида, коју је доживио у финишу првог полувремена, Џикић је рекао:

-Заиста не знам, морам да сачекам извјештај љекара, а и ви боље да сачекате званично обавјештење.

Подгоричани су на почетку другог полувремена, тројком Џастина Кобса стигли до плус 11 (50:39) и чинило се тада да ће сломити отпор ривала. Међутим, умјесто тога играчи Будућност Волија су просто нестали са терена. Бург је заиграо као у трансу. До краја треће дионице направио је серију 21:5 за потпуни преоокрет (60:55), да би посљедњи период почео новом серијом, овог пута 6:0 за плус 11 (66:55). Успјели су домаћи играчи да се врате у меч, пришли су на 69:71, потом на 73:75 и код тог резултата Един Атић и Кендик Пери су шутом за три покушали свом тиму да донесу побједу, али су били непрецизни.

Џален Џонс је са 19 поена био најбољи код Бурга, а по 12 су дали Алекс Жулијен и Џакори Вилијамс. У редовима Будућност Волија, најбољи је био Кобс са 14 кошева.

Навијачи против управе

Претходних година губила је Будућност Воли на свом терену, али су играчи увијек испраћени аплаузом од стране навијача. Међутим, синоћ су се са трибина чули повици "управа напоље" у тренутку када је било јасно да ће "плави" доживјети нови пораз. На крају су играчи са паркета испраћени звиждуцима, што је јасна порука шта мисле о игри својих љубимаца.

-Разумијем навијаче што су незадовољани због пораза, али смо незадовољани и ми - кратак је био Џикић на питање о реакцији најватренијих навијача.

Будућност Воли - Бург 73:75 (20:17, 19:20, 16:23, 18:15)

Подгорица - Дворана: "Морача". Гледалаца: 800. Судије: Перуга (Шпанија), Челик (Турска), Ђованети (Италија).

Будућност Воли: Баровић 3 (2-1), Д. Николић 7 (4-4), Дробњак, Рид 4, Пери 12 (2-1), Кобс 14 (3-3), Атић 13 (3-2), Мицов 10, Таролис, З. Николић 4 (1-0), Јагодић-Куриџа 4, Поповић 2 (2-2).

Бург: Жулијен 12 (1-0), Часанг 9 (4-0), Бенитез 2 (2-2), Херис 2, Џонс 19 (5-5), Вилијамс 12 (3-2), Рос 2, Буба, Сулајмон 11 (2-1), Пелос 6.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 12:56