Svečano otvoren košarkaški teren u Ozrinićima / - VLADA
19/03/2024 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svečano otvoren adaptirani košarkaški teren u Ozrinićima: Teren nazvan po legendarnom Žarku Varajiću

U MZ Ozrinići danas je svečano otvoren teren za košarku, za čiju je adaptaciju Ministarstvo sporta i mladih izdvojilo 20 hiljada eura.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić u svom obraćanju prisutnima rekao je da je danas poseban dan za Mjesnu zajednicu Ozrinići, jer dobijaju novi košarkaški teren koji će biti mjesto okupljanja, zabave i sportskog duha za sve i poželio da na ovom terenu stasavaju mladi talenti, koji će braniti boje Crne Gore na velikim takmičenjima. 

image

Dragoslav Šćekić

- VLADA

- Na ovom mjestu se održava i turnir u basketu 3x3, koji nosi ime legende jugoslovenske i crnogorske košarke Žarka Varajića, osvajača medalja sa reprezentacijom Jugoslavije, kao i Kupa evropskih šampiona sa KK Bosna. Takvo ime zaslužuje da teren na kojem se igra turnir koji nosi njegovo ime ima najbolje moguće uslove za održavanje. Ponosan sam na to što kao ministar sporta i mladih mogu reći da je resor na čijem sam čelu uradio sve da to danas bude moguće - kazao je Šćekić. 

Ministar je napomenuo da je demografija veoma bitna za Crnu Goru i da će biti jedan od prioriteta Vlade, jer je uzaludno praviti terene ako neće biti djece da na njima igraju. 

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je da je adaptacija terena u Ozrinićima primjer uspješne saradnje između Opštine, Ministarstva i Mjesne zajednice, kao i da u budućnosti očekuje još ovakvih projekata u Nikšiću. 

Predsjednik MZ Ozrinići Miodrag Rojević zahvalio se Ministarstvu sporta i mladih i potpredsjedniku Šćekiću što su prepoznali značaj ovakvog projekta za Ozriniće i napomenuo da su ove godine upisana dva odjeljenja osnovaca, što je najviše u prethodnih nekoliko godina, pa će ovaj teren biti iskorišćen na najbolji način. 

Svečanosti su prisustvovali direktor Direktorata za sport Zoran Jojić, savjetnica potpredsjednika za demografiju i mlade Sanja Jokić, kao i samostalni savjetnik u Direkciji za sportsku infrastrukturu Vladimir Vojvodić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:35