Uspješan nastup u Banja Luci / -FOTO: ŽKK PRIMORJE
23/04/2024 u 14:56 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trijumfi talentovanih Novljanki u Banja Luci

Na međunarodnom turniru "Basket festival 2024" u Banja Luci, košarkašice Primorja su nastupile sa dvije takmičarske kategorije i obje su ostvarile pobjede

Košarkašice rođene 2011. i 2012. su u finalu savladale ekipu Igokea rezultatom 59:15 (18:4, 15:6, 18:5, 8:0). Najbolja igračica, MVP turnira u ovoj kategoriji bila je Petra Sučević, koja je osvojila i pehar za najboljeg strijelca turnira. Pored Petre, ekipu Novljanki do 13 godina su činile: kapitenka Anđela Jančić, Sara Prlainović, Ena Bašlin, Maša Lacman, Darija Konjević, Magdalena Drašković, Jovana Rikalo, Marija Kosić, Tamara Tomašević, Doroteja Šumar, Simeona Spaić i Nađa Savković.

image

Petra Sučević

-FOTO: ŽKK PRIMORJE

Mlađa kategorija, 2012/13. godište, je bila takođe nepobjediva i u finalu je savladala ekipu G-Stars rezultatom 67:24 (14:4, 25:7, 21:5, 7:8). Najbolja igračica, MVP turnira u ovoj kategoriji je Simeona Spaić, koja je takođe, kao i Petra Sučević osvojila i pehar za najboljeg strijelca. Zlato u ovoj starosnoj kategoriji za Novljanke, pored duplo nagrađene Simeone Spaić osvojile su: kapitenka Jovana Rikalo, Magdalena Drašković, Marija Kosić, Tamara Tomašević, Doroteja Šumar, Nađa Savković, Elena Mandić, Miljana Rikalo, Nikolija Zejak i Nađa Đekić. Trener obje ekipe je Siniša Samac.

image

Simeona Spaić

-FOTO: ŽKK PRIMORJE

Pri dolasku, ekipu su ispred Sportskog centra dočekali roditelji koji su im priredili svečani doček uz vatromet.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:27