Trijumf u Nikšiću / -FOTO: NIKOLETA VUKčEVIć
03/09/2024 u 12:26 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlasenica Pulena osvojila turnir u basketu u Nikšiću

Zahvaljujući Opštini Nikšić, Sekretarijatu za sport, kao i sponzorima takmičenja "3x3 Memorial Ivan Ćorović" 2k24 Nikšić Open, memorijalni turnir koji se održao drugu godinu zaredom okupio je ukupno 31 ekipu, dok je dječiji turnir okupio čak 20 ekipa

Turnir u basketu "3x3 Memorial Ivan Ćorović" 2k24 Nikšić Open osvojile je ekipa Vlasenica Pulena.

Na četvrtom od pet turnira koji će se održati u sklopu 3x3 Montenegro LOB Tour 2K24, pored nagradnog fonda od 2000 eura učesnici su imali mogućnost da izbore plasman na završni 3x3 turnir koji će se održati u Podgorici, a sa kojeg osvajači idu na Amsterdam Masters.

"3x3 Memorial Ivan Ćorović" 2k24 Nikšić Open je na Trgu Slobode u Nikšiću priredio nezaboravan spektakl kako publici tako i ekipama koje su uzele učešće.

Zahvaljujući Opštini Nikšić, Sekretarijatu za sport, kao i sponzorima takmičenja "3x3 Memorial Ivan Ćorović" 2k24 Nikšić Open, memorijalni turnir koji se održao drugu godinu zaredom okupio je ukupno 31 ekipu, dok je dječiji turnir okupio čak 20 ekipa.

U subotu je na kvalifikacionom turniru nastupila 21 ekipu, a plasman u glavnu fazu takmičenja izborile su ekipe "Blok" i "One Way".

Prvo mjesto u velikom finalu protiv ekipe Frulaši iz Nikšića, rezultatom 21:15, izborila je ekipa Vlasenica Pulena, čiji sastav čine Danilo Aranitović, Filip Dragojević, Aksel Louisaint i Srđan Tetić. Pored novčane nagrade od 1400 eura, ekipa Vlasenica Pulena se plasirala na 3x3 Podgorica LOB 2k24 Quest finals turnir, čiji će pobjednik nastupiti na Amsterdam Masters-u.

Za ekipu Frulaši nastupili su Vasilije Nikčević, Aleksandar Pješčić, Luka Bošković i Nikola Bojičić. Oni su osvojili novčanu nagradu u iznosu od 500 eura, završivši takmičenje kao drugoplasirana ekipa u izuzetno uzbudljivom finalnom meču.

Takmičenje u šutiranju trojki, kao najprecizniji, osvojio je Aleksandar Pješčić, koji je nastupio za ekipu Frulaši, čime je osvojio nagradu u iznosu od 100 eura i 50 eura Free bet-a od kompanije LOB.

U subotu je na trgu Slobode u Nikšiću održano takmičenje za djecu na kojem je bilo prijavljeno 20 ekipa, prvo mjesto osvojila je ekipa Sutjeska, drugo Joker i treće mjesto pripalo je ekipama Splash Brothers i Tripple Threat.

Turnir je, uz prikladan govor, proglasio otvorenim Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, dok je govor pred finalnu utakmicu održao Predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačević, uručivši plaketu porodici Ivana Ćorovića za Izuzetan doprinos afirmacije košarke u Nikšiću.

3x3 Montenegro LOB Tour 2K24 road to Amsterdam Master by Mazda svoju turneju završiće 21. i 22. Septembra na 3X3 PODGORICA 2K24 LOB QUEST 2K24 FINALS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 15:14