Andrej Žakelj / -FOTO: ABA LIGA
23/08/2024 u 12:44 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Žakelj: Sve ide po planu

Košarkaši Budućnost Volija se u Kranjskoj gori pripremaju za novu sezonu

Već desetak dana, košarkaši Budućnost Volija se pripremaju zanovu sezonu.

Ekipa se kompletirala u hodu, ostalo je da se saigračima priključi posljednje pojačanje, centar Judoku Azubikija.

“Plavi” se od srijede nalaze u Kranjskoj gori, gdje će ostati nedjelju dana, a za to vrijeme odigraće tri meča.

Sa Cedevita Olimpijom danas (17.30), potom protiv Dubaija i na kraju sa Krkom.

Trener Andrej Žakelj je zadovoljan kako teku pripreme.

- Drago mi je što smo se malo makli iz vrućine, pogotovo da bi se novi momci uklopili, da budemo više zajedno i to je glavna stvar ovih priprema. Drago mi je što smo u Sloveniji, blizu moje kuće. Ovaj vazduh i priroda nam odgovaraju, momci su super, sve ide po planu. Nadam se da će ovakvo vrijeme ostati do kraja našeg boravka ovdje - rekao je trener Budućnost Volija

Strateg Podgoričana je rođen u Postojini, što je idealna prilika da taj grad preporuči ljudima iz Crne Gore koji dolaze u Sloveniju.

- Preporučio bih Postojnsku jamu, koja je prelijepa. Ali, ima i drugih mjesta u Sloveniji, pogotovo planine, koje volim. Tu je i more, ima par gradova koji su prelijepi. U nekim segmentima i sa nekim lokacijama smo slični sa Crnom Gorom. Crna Gora ima prelijepe planine i more. Kao što su meni predložili kad sam došao u Crnu Goru, šta da vidim, tako bih ja slično predložio i ljudima koji dođu ovdje - planine, more... Možemo i da se opustimo uz neko dobro vino, tako da ima različitih mjesta i različitih načina za uživanje.

Osvrnuo se I na uspjehe koje slovenački sport bilježi u posljednje vrijeme.

- Ne bih rekao da je uspon. Mislim da smo već jedno vrijeme, pogotovo u individualnim sportovima, na visokom nivou. Digli smo se malo u rukometu i odbojci, mislim da je to sve do sistema. Sistem rada u klubovima i savezima je zajednički, mogu zajedno da razvijaju igrače na pravi način. Normalno, tu treba i strpljenja. Mislim da u imamo mješavinu rada i balkanskog karaktera i to je ključni dodatak. Jedan skup sistema i karaktera koji mora na duži period da donese rezultat - zaključio je Žakelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 11:05