Slijedi višemjesečni oporavak / -FOTO: FIBA
18/03/2024 u 18:17 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završena sezona za Vladimira Mihailovića

Reprezentativni bek Budućnost Volija operisao vratni diskus, pa mu slijedi višemjesečni oporavak

Za reprezentativnog beka Budućnost Volija Vladimira Mihailovića sezona je nažalost završena. Tridesettrogodišnji Ulcinjanin je operisao vratni diskus, zbog čega u finišu ABA lige i završnici domaćeg šampionata neće moći da pomogne Budućnost Voliju, kao ni reprezentaciji Crne Gore u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

-Prije nekoliko mjeseci, nakon povrede na treningu, krenuli su simptomi povremenih bolova u gornjem dijelu leđa i vrata, praćeno blagim trnjenjem prstiju na lijevoj ruci. Simptomi, ipak, nisu bili strašni i nastavio sam da redovno treniram i igram utakmice, rekao je Mihailović za portal RTCG.

Situacija se pogoršala nakon povratka u klub sa mečeva kvalifikacija za Eurobasket protiv Njemačke i Švedske.

-Poslije kvalifikacionog "prozora" sa reprezentacijom na prvom sljedećem treningu, pri novom udarcu, simptomi su mi se pogoršali. Konačno sam uradio pregled magnetnom rezonancom, nalaz je nažalost bio jako loš. Konsultovao sam više stručnjaka sa raznih strana i svi su rekli isto. Morao sam na operaciju u najkraćem mogućem roku kako bih spriječio dalja oštećenja, rekao je Mihailović.

Izbor klinike gdje će se operisati nije dugo trajao.

-Imam odličan odnos sa vrhunskim doktorom iz Minhena, koji mi je do sada više puta pomogao i imam neizmjerno povjerenje u njega. On me je i spojio sa vrhunskim neurohirurzima. Operacija je prošla uspješno i dobro se oporavljam, rekao je Mihailović.

U julu su olimpijske kvalifikacije, ali na njima neće biti najboljeg beka Crne Gore, ako se ne dogodi neko čudo.

-Za mene je, nažalost, sezona završena. Vjerujem, ipak, u puni oporavak i da ću spreman dočekati pripreme za sljedeću sezonu, rekao je Mihailović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:57