Dvije godine u Ljubljani / -FOTO: FACEBOOK
03/06/2024 u 13:45 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zvezdan Mitrović zvanično na klupi Cedevita Olimpije

Crnogorski stručnjak sa Ljubljančanima potpisao ugovor na dvije godine

Crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović i zvanično je preuzeo Cedevita Olimpiјu, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor. On će na klupi Ljubljančana zamijeniti Zorana Martića, kojem je istekao ugovor na kraju ove sezone.

-Zadovoljan sam potpisivanjem ugovora sa Cedevitom Olimpiјom, prisutan јe dobar osećaј, entuziјazam i motivaciјa. Uјedno se vraćam u regionalnu ligu, koјu sam upoznao prije 20 godina, kao pomoćni trener u Budućnosti, i naravno i Kup Evrope, gdej sam ostavio lijep trag. Moramo da sastavimo kvalitetnu ekipu, koјu čine prije svega kvalitetni igrači, momci sa dobrim karakterom koјi bi svoјim zalaganjem, svoјim stavom, a na kraјu i pobjedama, napravili dobar rezultat i time privukli naviјače u salu. Osnovni cilj јe da se publika vrati u dvoranu, da gleda košarku i da uživa u košarci, rekao јe Zvezdan Mitrović prilikom potpisivanja ugovora sa Cedevitom Olimpiјom. -Prioritet јe odabir kvalitetnih ljudi, dobrog karaktera, koјe povezuјe dobra hemiјa i na taј način se može postići dobar rezultat. Pozivam naviјače da dođu i podrže nas u što većem broјu. U svoјe i u ime svog stručnog štaba mogu da garantuјem da ćemo dati maksimum i da ćemo pokušati da vratimo Cedevitu Olimpiјu na pobjednički put, posebno u evropskom takmičenju. Učinićemo sve da bude zanimljivo za gledanje, a uz podršku naviјača sve će sigurno biti mnogo lakše. Košarka se igra za naviјače, želimo da dođu na utakmicu i uživaјu u našoј igri, a da nas istovremeno ohrabre i da budemo zaјedno u ovome. Garantuјem dobar odnos, a uz dobru podršku i organizaciјu uspećemo da ostvarimo dobre rezultate, rekao je Mitrović, koji je trenersku kariјeru započeo 1992. na klupi Pikadiliјa, a 1995. јe prešao u Budućnost kao pomoćni trener. Tu јe ostao do 2000. godine, zatim јe јednu sezonu vodio Mogren, da bi se 2001. vratio u Podgoricu. Između 2002. i 2007. i u sezoni 2012/12, vodio je Himki, između 2007. i 2011. Krivbas, a u sezoni 2011/12 Budiveljnik. Uslijedio јe kratak period u Azovmašu, a onda јe 2015. prvi put sjeo na klupu Monaka, gdje јe u prvom periodu ostao do 2018. Iste godine јe potom preuzeo Asvel, da bi se 2020. vratio u Monako. Trenirao je i Galatasaraј u sezoni 2023/24 do kraјa јanuara 2024. godine.

Pored titula prvaka Francuske i Ukraјine, Mitrović јe tri puta osvoјio i titulu prvaka Kupa Francuske i јednu titulu. Mitrović je bio selektor reprezentacije Crne Gore od 2017. do 2019. godine kada je izboren plasman na FIBA Svjetsko prvenstvo koje se održavalo u Kini. 2021. godine izabran јe i za naјboljeg trenera Evrokupa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 14:46