Nikola Ivanović / - FOTO: ABA LIGA
01/02/2023 u 10:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvezdini navijači ljuti na Nikolu Ivanovića, crnogorski plej posle povrede daleko od dobre forme

Košarkaši Crvene zvezde nanizali su tri uzastopna poraza u Evroligi i odmah zabrinuli svoje navijače

Tim Duška Ivanovića izgledao je perfektno u novembru i decembru, ali su krajem januara došli problemi.

Dok Luka Vildoza blista na poziciji pleja, to se ne može reći za crnogorskog organizatora igre Nikolu Ivanovića, ali ni bivšeg srpskog reprezentativca Stefana Markovića.

Par Zvezdinih plejmejkera u poslednje tri evroligaške utakmice ima očajnu zajedničku statistiku. Postigli su ukupno svega 2 (dva) poena, imali pet asistencija, uz katastrofalan indeks korisnosti -5.

Tek oporavljeni Ivanović vratio se u tim protiv Žalgirisa  i tada ostao bez poena, upisao tri asistencije i imao indeks korisnosti četiri. Na istoj utakmici Marković nije ima ni poen, niti asistenciju, a otišao je u debeli minus od 6 indeksinih poena.

Protiv Partizana ovaj tandem upisao je jedine poene na prethodne tri utakmice u Evroligi, dva poena ubacio je Ivanović. Nije imao crnogorski plej asistenciju, a opet mu je indeks bio 4. Marković je u "vječitom" derbiju imao malu minutažu. Opet je ostao bez poena i asistencija, a ovoga puta indeks korisnosti bio mu je -3.

I za kraj sinoćna utakmica protiv Virtusa. U njoj su bili podjednako loši, baš kao i većina igrača u crveno-bijelom. Obojica plejmjkera imali su nula poena, po jednu asistenciju i indekse korinosti -2.

Sve to je izazvalo burne reakcije kod navijača Zvezde koji su napali Ivanovića i Markovića zbog loše igre, a poznato ej da Fakundo Kampaco na teren neće još zbog suspenzije.

Zvezda već sjutra veče u 23. kolu Evrolige igra protiv Olimpije u Milanu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:47