OLIVERA NIKITOVIĆ / - OLIVERA NIKITOVIĆ
22/10/2024 u 16:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Nikitović gost Mundijala: Najveći utisak ostavlja gostoljubivost i to kako se mi osjećamo u Ulcinju

Direktorica Međunarodnog sportskog festivala filma na Zlatibor Olivera Nikitović koja je gost Mundijala prijateljstva kazala je da su utisci fenomenalni.

- Prvo od ljudi koji su došli, velikih sportista, velikih imena i sportskih legendi, ali najveći utisak ostavlja ta gostoljubivost i to kako se mi osjećamo u Ulcinju. To je nešto nevjevatno i neopisivo. To kako su nas dočekali, na svakom koraku, to mi je najveći utisak - poručila je.

Tu su legende iz raznih sportova, evociranje uspomena. Imali ste priliku da se družite, da popričate s njima, slika iz Ulcinja obići će cijeli region, ne region nego i Evropu i svijet, ovo je Jugoslavija danas na jednom mjestu u Ulcinju.

- Da, to nam je veoma drago zbog toga, pošto se mi na Zlatiboru trudimo da uvijek, kada imamo predloge za dobitnike priznanja za životno djelo, uvijek gledamo da to budu iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Zlatibor nastavlja tradiciju. Svake godine i ove godine je bio festival i iduće legende dobijajuu životna priznanja. Ta se tradicija nastavlja. Nadam se da će i crnogorski film ponovno biti u konkurenciji.

- Pa evo, konkurs će biti otvoren vrlo uskoro. Pozivamo sve producentske kuće, reditelje i autore da se prijave i da konkurišu da uđu u selekciju. Ove godine smo imali 650 filmova. Veliki je broj prijavljen na festival, selektovano je 70, ali se uvijek trudimo da damo prednost filmovima iz Srbije, što iz regiona - zaključila je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 16:21