Pobjednici / -FOTO: TEKBOL SAVEZ CRE GORE
31/07/2023 u 13:29 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adriatik Tekbol liga: Novosađani najbolji u Baru

Dubl Nikola Mitro – Bogdan Marojević u finalu savldao podgorički sastav "Kurjaci"

Novosadski dubl „TEQ Liman“ pobjednik je prvog turnira Adriatic Tekbol lige (ATL) koji je održan u Baru u organizaciji Tekbol saveza Crne Gore, uz podršku Opštine Bar i Turističke organizacije tog grafa. Jedan od najboljih parova svijeta, Nikola Mitro – Bogdan Marojević, slavio je u finalu uzbudljivog takmičenja na Šetalištu kralja Nikole protiv podgoričkog dubla „Kurjaci“ sa 2:0 (12:5, 12:8).

Na putu do konačnog trijumfa, koji je paru iz Srbije donio i novčanu nagradu od 1.000 eura, „TEQ Liman“ nije ispustio ni set u grupi i nokaut fazi. U polufinalu Marojević i Mitro bili su bolji od  jednog od najboljih crnogorskih tandema, „Stroj Lob“, a u četvrtfinalu savladali su ekipu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

-Izuzetno se radujemo što tekbol probija granice i što je spojio region. Ovo je za nas veliki izazov i zadovoljstvo i veoma nam je drago što možemo da podijelimo iskustvo sa ekipama iz okolnih zemalja. Pobjeda na prvom ATL turniru nam i te kako znači. Mi jesmo u samom svjetskom vrhu, ali izuzetno poštujemo sve igrače u regionu. Crnogorski tekbol igrači napreduju iz mjeseca u mjesec i sve su bolji. Nekada smo bez problema dolazili do pobjeda, sada je to drugačije. Crnogorski savez radi na pravi način i vjerujem da će u budućnosti njihovi takmičari biti u top osam, ili imati čak bolji rezultat, na evropskim turnirima - naglasio je član „TEQ Limana“ Nikola Mitro.

-Drago nam je što nova tekbol priča kreće baš iz naše zemlje, iz Bara. Jadranska liga može da značajno doprinese razvoju tekbola u Crnoj Gori i regionu. Samim mečevima i treninzima sa timovima iz okruženja mi sami smo značajno napredovali i ulazimo u tekbol kao sport sve ozbiljnije i sa više posvećenosti. Raduje nas i što polako smanjujemo razliku u odnosu na najbolje na svijetu i što ćemo kroz ovakve turnire imati priliku da igramo sa ozbiljnim takmičarima, ali i što će ostali crnogorski tekeri moći da se odmjere sa njima i samim tim podignu nivo sporta u našoj državi - kazao je Andrija Jovanović, član ekipe „Kurjaci“.

Na spektakularnom turniru u Baru, koji je okupio veliki broj publike i čiji je nagradni fond bio 2.000 eura, takmičilo se 16 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Iz Opštine Bar ističu da su impresionirani atraktivnošću tekbola.

-Izuzetan sport, moraš biti dobro razgiban, moraš biti jako spretan i tehnički potkovan za takmičenje na visokom nivou. Sami ambijent i prostor za igru na našem Šetalištu je prelijep. Kvalitet igara, organizacija, sve je na visokom nivou, kakav zaslužuje naš grad i ovakvo takmičenje. Veoma nam je drago što je upravo iz Bara krenula ova tekbol priča i želim da ona nastavi, da i dalje organizujete turnire, da nas predstavljate u pravom svjetlu u regioni - istakao je savjetnik za

sport Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar, Stevo Nikočević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:54