Бакић са тренером Лупулескуом / - фото: ПОК
22/08/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бакић: Имамо два квалитетна стонотенисера

Дебитант на Параолимпијским играма вјерује у добар резултат. У Токио у понедјељак стижу атлетичари Маријана Горановић, Милош Спаић и пливач Илија Тадић

Стонотенисер Лука Бакић jе спреман за наступ на Параолимпиjским играма у Токиjу.

Дебитант вjеруjе у добар резултат у поjединачноj, а приjе свега у екипноj конкуренциjи у пару са Филипом Радовићем.

Бакић сматра да jе црногорска екипа међу фаворитима за медаљу и да ће jоj наjозбиљниjи кандидати за висок пласман бити Француска, Пољска, Шпаниjа и Индонезиjа.

Ми смо екипа коjа има два квалитетна играча. Имамо искуства и знамо како се осваjаjу медаље. Имамо озбиљне ривале, али смо и тренирали и спремали се квалитетно. Тражићемо своjу шансу, али се никако не одричемо поjединачног наступа. Доста зависи од жреба – казао jе Бакић агенцији МИНА.

Говорећи о наjозбиљниjим кандидатима за висок пласман и медаље, Лука jе посебно истакао Пољака Патрика Чоjновског, водећег играча свиjета.

Ту су jош Индонежанин Деjвид Џеjкобс, Кинез Лиан Хао, Аустриjанац Кристиjан Гардош, Французи Матео Бохас и Жил де Бордоне и Шпанац Хозе Руиз Реjес. Уз нас двоjицу то су главни фаворити за медаље. У Токиjу jе, у нашоj категориjи, 14 стонотенисера, нема лошег играча и екипе – рекао jе Бакић.

Члан екипе коjа jе освоjила европску бронзу у  Хелсингборгу 2019. казао jе да стонотениска такмичења почињу 25. августа поjединачним диjелом и траjу до 29. августа.

Слиjеди дан паузе, па екипни дио. Трудићемо се да одиграмо наjбоље што знамо, спремни смо и очекуjем да ће све бити како треба. Jедва чекамо да крене оно због чега смо се и окупили у Токиjу – казао jе Бакић.

Лука jе подсjетио да ће у Токиjу дебитовати на Параолимпиjским играма.

Осjећаj jе невjероватан, бити међу наjбољим параолимпиjцима свиjета jе сан сваког спортисте. Први утисци су феноменални, дворана jе припремљена на врхунском нивоу, сале за тренинг такође. Има ситних проблема, али надам се да ће љубазни домаћини то риjешити до почетка Игара – рекао jе Бакић.

Наjављено jе да ће црногорска експедициjа у Параолимпиjском селу у понедјељак бити комплетирана и да ће се стонотенисерима прикључити атлетичари Мариjана Горановић, Милош Спаић и пливач Илиjа Тадић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 04:53