Slavlje rukometaša Barselone / EPA-EFE-CHRISTOPHER NEUNDORF
09/06/2024 u 20:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Barselona 12. put na krovu Evrope

Katalonci u finalu F4 u Kelnu savladali Olborg sa 31:30

Spektakularno finale završnog turnira u Kelnu pripalo je rukometašima Barselone koji su nakon velike borbe savladali Olborg 31:30, i po 12. put osvojili titulu prvaka Evrope.

Katalonci su opravdali ulogu favorita, ali su za razliku od finala 2021. godine kada su se pogravali sa danskim tiumom (36:23) danas morali da daju i posljednji atom snage u "Lankses areni". Olborg nije uspio da se revanšira, a jedan od najvećih rukometaša svih vremena Mikel Hansen u svom posljednjem meču u klupskoj karijeri nije uspio da stigne do jedinog trofeja koji mu je nedostajao. Imao je posljednji šut iz slobodnog bacanja za produžetke nakon isteka vremena, ali je završio na prečki, a onda je iz bijesa nogom šutnuo u reklamu pored terena. 

Barselonu su do trijumfa predvodili Melvin Ričardson sa osam, te Dika Mem sa sedam i Timoti Engesan sa šest golova. Hansen koji će posljednji ples imati u dresu Danske na Olimpijskim igrama u Parizu je postigao osam golova za Olborg, a Mads Hokser i Tomas Arnoldsen po šest.

Treće mjesto osvojio je Kil, koji je bio bolji od prosšlogodišnjeg šampiona Magdeburga sa 32:28.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 04:10